sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Warren Ellis: Injection. Volume one

 

Alkuteos: Injection. Volume one (2015)

Kuvittaja: Declan Shalvey

Teksti: Warren Ellis

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 120

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781632154798

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Injection #1

Peukku: ^^b

*Once upon a time, there were five crazy people and they poisoned the 21st century.

Now they have to deal with the corrosion to try to save us all from a world becoming too weird to support human life.

INJECTION is the new ongoing series by the acclaimed creative team of Moon Knight: From The Dead. It is science fiction, tales of horror, strange crime fiction, techno-thriller, and ghost story all at the same time. A serialized sequence of graphic novels about how loud and strange the world is getting, about the wild future and the haunted past all crashing into the present day at once, and about five eccentric geniuses dealing with the paranormal and numinous as well as the growing weight of what they did to the planet with the Injection.*




Hienosti kuvitettu, aavistuksen tummemman puoleinen sarjakuva, joka sekoittaa kiintoisasti teknologiaa ja kansantaruja.

Lukija heitetään heti alussa suoraan keskelle tapahtumia. Sarjakuva elää koko ajan kahdella tasolla, joista toisessa seurataan ongelmia nyt ja toisessa taas paljastetaan pienissä pätkissä sitä, mitä aikaisemmin on tapahtunut. Alkuun lukija on siis melko pihalla, mutta hitaasti asiat alkavat selvitä ja hahmot tulla tutummiksi. Hahmoja tässä on melko monta, jokainen omalla tavallaan kiinnostava ja tärkeä. Mitä nämä hahmot ovat tehneet? Miten se on voinut vaikuttaa näihin nykyisiin tapahtumiin? Ja mitä he aikovat tehdä nyt?

Mitä pidemmälle luin tätä sarjakuvaa, sitä syvemmälle halusin uppoutua sen maailmaan. Pidän siitä, miten teknologiapohjaiseen maailmaan on saatu tuotua mukaan vanhoja kansantarinoita. Koin myös yllätyksen kirjan kerronnan kohdalla. Mikä jännittävä yllätys!

Kuvitus on tumma, hieman synkkä. Siinä on monia kauniita kuvia, hienoja yksityiskohtia. Ajan ja paikan vaihtelut huomaa hyvin hahmojen ulkonäöstä ja omaan silmääni näytti siltä, että myös piirtojälki vaihtelee. Se on välillä ronskimpaa ja välillä herkempää.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti