lauantai 24. huhtikuuta 2021

Matz & Jean-Marc Rochette: Snowpiercer : the prequel. Part 2, Apocalypse

 

Alkuteos: Transperceneige: Extinctions (2020)

Kääntäjä: Mark McKenzie-Ray

Kuvittaja: Jean-marc Rochette

Teksti: Matz & Jean-Marc Rochette

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 95

Kustantaja: Titan Comics

ISBN: 9781787730328

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Transperceneige

Peukku: q^^

*Coursing through an eternal winter, on an icy track wrapped around the frozen planet Earth, there travels a train that never stops. This is Snowpiercer: one thousand and one carriages long. The last bastion of human civilization. But where did it begin?

Crazed leader of the Apocalypsters, Marcio, has launched a catastrophic attack on the world. Claiming to cleanse mother Earth of her human disease, the world has been plunged into a dark, icy winter.

The only hope that remains is Snowpiercer - the dream of billionaire philanthropist, Zheng. But with limited spaces, dwindling resources, and fear turning to violence, how many passengers will survive? And at what cost…?*



On mielenkiintoista lukea näistä tapahtumista ennen alkuperäistä sarjakuvaa. Omaa elämääni kovasti helpotti myös sarjakuvan loppuun laitettu aikajana, josta näkee milloin mikäkin sarjakuva tapahtui. Lisäksi tähän aikajanaan on lisätty myös Netflixin sarja ja tulossa oleva elokuva.

Sarjakuvassa seurataan tapahtumia kolmen eri porukan välillä. Tai no, ehkä neljän. Yksi porukka matkustaa koko ajan junassa ja he suunnittelevat junan ja sen asujaimiston tulevaisuutta. Tähän porukkaan kuuluvat herra Zeng ja Lakshmi. Toinen seuraa sademetsään piiloutuneita “ekoterroristeja”, jotka ovat käynnistäneet kaiken. Heidän elämänsä on kunnon kulttitouhua. Kolmas seuraa isän ja pojan matkaa halki jäätyvän maailman kohti pysäkkiä, josta juna poimisi heidät kyytiin. Neljäs on sitten jäljestäjä, jolla ei ole niitä kaikkein puhtaimpia jauhoja mukanaan… Tarina toimii. Se on kiinnostava ja vaihdot sujuvat hyvin. Maailma avautuu hienosti.

Sarjakuvan kuvitus on tummaa, synkkää. Siinä on paljon viivoja ja ääriviivat ovat melko paksuja. Jossain määrin minulle tulee mieleen “viimeistelty luonnos”. Itse pidän tyylistä, mutta se ei välttämättä ole kaikkien mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti