perjantai 11. kesäkuuta 2021

Anne-Maija Aalto: Korento

 

Alkuteos: Korento (2020)

Lukija: Emma Louhivuori

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 14h 51min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511373346

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Vavahduttava, loisteliaasti kerrottu tarina vastarinnasta eriarvoisessa yhteiskunnassa. Kaksi nuorta naista, Satomi ja Mai ovat aina pitäneet yhtä. He ovat syntyneet internointikylään saarella, jota ennen vesien nousua kutsuttiin Japaniksi. He ovat ulkokansalaisia joiden tarkoitus on palvella kokokansalaisia.

Hyvinä iltoina he menevät yhdessä merenrantaan kahlaamaan. Se heillä sentään vielä on, vaikka heiltä vietäisiin kaikki muu.

Sitten komentaja Rafikov vie Main mukanaan Nymfiksi. Eikä Satomi voi enää vain odottaa.

“Nyt seison tässä ja sisältä minä ratkea, noin vain. Ajattelen vain loppua.”*




Internointikylässä elävä Satomi on tottunut säännöstelyyn. Ankarasta työstä saa vain pienen määrän merkkejä, joilla voi ostaa ruokaa ja muuta tavaraa. Sotilaat valvovat kaikkea ja kaikkia. Eikä kylään enää synny lapsia, sillä jo vuosia nuoret naiset on steriloitu. Silti Satomi ja Mai ovat aina unelmoineet mahdollisuudesta päästä pois. Toivoa ei voi tappaa. Vai voiko?

Karu tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja selviytymisestä maailmassa, jossa osalla ihmisistä on todella vähän (jos yhtään) arvoa. Tarina maailmasta, jossa osa ihmisistä on valmis tekemään uskomattomia asioita selviytyäkseen ja taistellakseen vastaan.

Maailma on luotu hienosti. Pidän siitä, miten tarinaan on punottu japanilaista mystiikkaa ja sanastoa. Satomi on elävä ja tunteva olento, joka kuvaa kauniisti karua elämää ja syvältä kumpuavaa toivoa ja kaipausta.

Vaikuttava teos, joka kiehtoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti