maanantai 14. kesäkuuta 2021

Orage: Jeffrey Dahmer - Milwaukeen kannibaali

 

Lukija: Tapio Rauvala

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726276572

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Sarjamurhaajat

Peukku: ^^b

*Tapaa Milwaukeen kannibaali Jeffrey Dahmer, sairaista riiteistään tunnetuksi tullut murhaaja ja seksuaalirikollinen. Dahmer syntyi Milwaukeessa vuonna 1960 ja tappoi ensimmäisen uhrinsa jo 18-vuotiaana. Steven Hicks, Dahmerin ensimmäinen uhri, oli liftaaja, jonka Dahmer poimi kyytiinsä matkalla koulusta kotiin.

Vuosien varrella Dahmer tappoi kaikkiaan 17 miestä ennen kuin hänet pidätettiin vuonna 1992. Mitä Dahmerin kauhujen asunnossa oikein tapahtui? Ja mikä viimein johti hänen pidätykseensä?

Dahmer muistetaan yhtenä aikamme pahimmista sarjamurhaajista, ja hänen tapauksestaan on tehty useita elokuvia, viimeisimpänä vuoden 2017 My Friend Dahmer.

SARJAMURHAAJAT on sarja, joka kertoo aikamme kuuluisimmista sarjamurhaajista, ja heidän tekemistään rikoksista, jotka ovat sekä kiehtoneet että kauhistuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa.

Artikkelin on alun perin julkaissut Orage-kustantamo.*
Nyt osui ja upposi. Tällä kertaa nimittäin kerrotaan mitä tämä sarjamurhaaja on tehnyt. Kovin paljoa ei Dahmerin varhaisista vaiheista kerrota. Sen sijaan kerrotaan paljon siitä, mistä ja miksi hän on saanut maineensa ja nimensä. Se, mitä hänen tekemisistään kerrotaan, on järkyttävää. Joten en suosittele tätä helposti järkyttyville ihmisille. Itseäni ainakin laittoi puistattamaan ja kunnolla.

Sen verran jännittävää tekstiä, että Rauvalan kiireinen lukutyyli ei haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti