torstai 10. kesäkuuta 2021

Kristina Ohlsson: Muumiomysteeri

 

Alkuteos: Mumiens gåta (2018)

Kääntäjä: Pekka Marjamäki

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 110

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510445662

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Hirviötrilogia #3

Peukku: q^^

*Parasta nuorten kauhua!

Dekkarikuningatar Kristina Ohlsson jatkaa selkäpiitä karmivia tarinoitaan Eldsalan pikkukaupungista - tällä kertaa ollaan muumioiden jäljillä…

Keskeltä niittyä paljastuu rankkasateen jälkeen vanha kellari, ja Eldsalassa leviää kumma lemu. Kun kirkkomaalta löytyy haudasta kaksi tyhjää arkkua, Herbert ja Sally tajuavat olevansa suuressa vaarassa. Ehtivätkö he pelastaa kotikaupunkinsa ennen kuin on liian myöhäistä?

Kristina Ohlsson (s.1979) tunnetaan suosituista aikuisten dekkareistaan. Muumiomysteeri on kolmas, itsenäinen osa hänen Hirviötrilogia-sarjassaan, jossa ovat aiemmin ilmestyneet Zombikuume ja Ihmissuden salaisuus (WSOY 2020). Ohlssonin nuorille suunnatusta tuotannosta on suomennettu myös jännityssarja Lasilapset, Hopeapoika ja Kivienkelit (WSOY 2018-2019). Lasilapset voitti Ruotsin radion lastenromaanipalkinnon 2013.*



Olen hieman kummissani. Kyseessä on trilogian kolmas kirja. Ja silti minusta tuntuu, että tämä olisi kirjoitettu nuoremmille lukijoille. Tämän saa aikaan se, että kirjassa on selitetty auki sanoja. Kuten vaikkapa se, mitä “remontti” tarkoittaa.

Aikaisemmista osista tuttu poppoo jatkaa seikkailujaan totutun dynaamisessa meiningissä. Hirviöitä ilmaantuu ja niitä juostaan karkuun. Menneisyydestä paljastuu vaikka mitä jännää. Jokunen edellisissä osissa ollut hahmo on tehnyt mystisen katoamistempun, mikä on hieman kummallista sillä heillä oli sen verran “merkittävä” osa.

Kokonaisuus on ihan viihdyttävä ja toimiva, mutta ei ihan yllä aikaisempien osien tasolle. Hyvää peruskauhua nuorille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti