maanantai 28. kesäkuuta 2021

John Layman: Chu. Vol. 1, The first course

 

Alkuteos: Chu. Vol. 1, The First Course (2021)

Kuvittaja: Dan Boultwood

Teksti: John Layman

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 128

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534317741

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Chu #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Chu-sarjakuvalehden numeroissa #1-5

*Tony Chu is a chibopath, able to get psychic impressions from what he eats. Saffron Chu is a cibopars, able to learn secrets from who she eats with. Tony is a cop. Saffron is a criminal. They are brother and sister, and they are on a collusion course.

Spinning out of the New York Times best-selling, Harvey and multiple Eisner award-winning series CHEW comes CHU, a felonious new food-noir about cops, crooks, cooks, & clairvoyants. Collects CHU issues #1-5.*




Tunnustan, olen sekaisin noista nimityksistä mitä sarjakuvan “kyvyistä” käytetään, mutta tuskin se kovasti haittaa. Ei ainakaan minua. Lopulta. Mutta jos haluaa olla tarkka, niin kannattaa lukea tuo Chew-sarja ensin. Ehkä itsekin suuntaan sen pariin.

Chussa seurataan Chun perheen tarinaa edelleen. Rikoksiin liittyy ruokaa ja juomaa ja niiden maistelua. Idea on hulvaton ja hauska ja se toimii. Etenkin kun hahmot vielä ovat melko erikoisia ja persooniltaan varsin valloittavia. Minulla ainakin oli lukiessa hauskaa. Eikä sarjakuvan tyyli haittaa ollenkaan. Se on rento ja värikäs. Paikoitellen tapahtumat ovat väkivaltaisia, mutta sarjakuvamaiseen tyyliin.

Huumoria ja poliisivoimia. Ja rikollisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti