torstai 24. kesäkuuta 2021

Thomas Taylor: Malamanteri

 

Alkuteos: Malamander (2019)

Kääntäjä: Jaana Kapari-Jatta

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 6h 50min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510449547

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Malamanteri #1

Peukku: q^^

*Kun mahdoton on mahdollista!

Malamanteri aloittaa trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille. Siellä monet vannovat nähneensä mystisen kiehtovan merihirviön malamanterin…

Hebert Lemon (Sitrus) on Hotelli Nautiluksen löytötavarapisteen hoitaja. Aina ei ole helppoa palauttaa hukattuja tavaroita oikeille omistajille ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kadonnut on ihminen. Kun Violet (Olivia) Parma ilmestyy etsimään hotellista kaksitoista vuotta aiemmin kadonneita vanhempiaan, lapset lähtevät kiehtovalle arvoitusten polulle, joka ei väistä merihirviö malamanteria.

Mikä on tämä tarujen olento, joka vetää puoleensa ihmisiä ja joka voi toteuttaa toiveita? Ja mikä on silloin vaihtokaupan hinta?

9-99-vuotiaille suunnatun sarjan on suomentanut sanataituri Jaana Kapari-Jatta. Malamanterin hiukan nyrjähtäessä maailmassa yhdistyvät Tim Burtonin ja Wes Andersonin elokuvien goottinen ja veikeä vire. Sen tunnelmasta ei haluaisi koskaan pois.

Thomas Taylor on brittiläinen kirjailija ja taiteilija, joka muistetaan mm. Ensimmäisen Harry Potter -kirjan kannen kuvittajana. Malamanteri aloittaa trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille.*
Kiintoisa trilogian avaus, jossa seikkaillaan pienessä lomakaupungissa ja kohdataan paljon maagisia yllätyksiä. Tämä pieni kaupunki on rakennettu hienosti. Se on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia ja jännittäviä asukkaita. Ja siellä tapahtuu vaikka mitä kiinnostavaa. Kaikki on mahdollista!

Kirjan hahmot ovat jännittäviä. Heillä on hauskat nimet ja omat erikoiset piirteensä. Sitä saa jännittää, kuka on tosi ja kuka koettaa piilottaa jotain tai koettaa esittää muuta kuin mitä on. Samaten kirja on täynnä kiintoisia paikkoja. Yksityiskohdat ovat vaikuttavia!

Tarina on toimiva. Siinä on jännitystä, yllätyksiä ja kutkuttavia tilanteita. Lukija/kuuntelija pääsee yllättymään, ilahtumaan ja pelästymään yhdessä sympaattisten päähenkilöiden kanssa. Mikä parasta, vasta osa salaisuuksista selviää. Joten jatkoa jää odottamaan toiveikkaana.

Hyvän ja hauskan fantasian ystäville. Helposti lähestyttävää vähemmän fantasiaa lukeneillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti