lauantai 19. kesäkuuta 2021

Christopher Cantwell & Martín Morazzo: She could fly: Obsessive Propulsion

 

Alkuteos: She could fly: Obsessive Propulsion (2019)

Kuvittaja: Martín Morazzo

Teksti: Christopher Cantwell

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: Berger Books

ISBN: 9781506709499

Muoto: Nid. 

Sarjamerkintä: She Could Fly #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin SHE COULD FLY: Obsessive Propulsion -sarjakuvalehden numeroissa #1-4

*No one knows who she was, how she flew, or why.

An unknown woman flying at fantastic speeds and spectacular heights suddenly explodes mid-air in the Chicago sky. Luna Brewster, a disturbed 15-year-old girl, becomes obsessed with learning everything about her - so does a washed-up physicist, a secret government security team and Chinese intelligence.

But will cracking the secrets of the Flying Woman’s inner life lead to the liberation from Luna’s own troubled mind - or will it take her to the point of no return?*




Alkuun olin hyvin hämmentynyt tämän sarjakuvan suhteen. Sitten vähän enemmän ja enemmän. Lopulta aloin pitää siitä hämmennyksestäni huolimatta.

Luna on nuori nainen, jolla on mentaalisia ongelmia. Paetakseen niitä hän kehittää obsession naiseen, joka lentää Chicagon yllä. Luna ei ole ainut, jota nainen kiinnostaa. Tai pikemminkin joitakin tahoja kiinnostaa hyvin paljon se, miten naisen on onnistunut lentää. Näin ollen tarinaan sekoittuvat niin kiinalaiset kuin amerikkalaisetkin tahot, joilla on omia suunnitelmiaan keksinnön suhteen. Eikä unohdeta Lunan ja perheen muita ongelmia, joista yksi on “hassahtanut” isoäiti.

Tarina on vähän poukkoileva. Välillä ollaan toisaalla ja heti seuraavassa ruudussa jo ihan kokonaan muualla. Lisäksi ihmisten mielenterveys tuntuu olevan melkoisella koitilla… Vähitellen kerrontaan tottuu ja siinä alkaa kestämään paremmin mukana.

Kuvitus on OK luokkaa. Ei parasta, mutta ei kamalintakaan. Siihenkin totuin alun pienen nikottelun jälkeen. Loppupeleissä kiinnostavat hahmot ja tarina painoivat ja painavat enemmän. Osa kuvista voi aiheuttaa ahdistusta herkille. Varsinkin lopussa mennään melkoisen brutaalilla linjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti