keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Jean David Morvan: ‘J.V.J,..

 

Alkuteos: ‘J.V.J,.. (2001)

Kääntäjä: Lauri Narinen

Kuvittaja: Philippe Buchet

Teksti: Jean David Morvan

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Sivumäärä: 48

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789522335593

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Sillage #5

Peukku: ^^b

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, josta he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Lukuisten seikkailujen jälkeen Navis ei ole vieläkään löytänyt omaa rotuaan. Onneksi hänen ystävänsä ovat koonneet ihmisten kulttuurista näyttelyn. Kesken näyttelyn avajaisten Sillagen rauhaa ravistelevat järkyttävät pommi-iskut, joilta ei ole turvassa edes alusten päällystö. Myös Navis joutuu terroristien maalitauluksi, mutta totuus hirmuteoista ei ole niin mustavalkoinen kuin ensin saattaisi kuvitella.*



Pienen harkinnan jälkeen pidän tästä osasta. Se on koskettava ja vaikuttava. Nyt ei seikkailla vieraalla planeetalla, vaan Sillagen sisällä. Todella huonoon osaan joutunut kansakunta koettaa taistella olemassaolonsa puolesta. He tekevät jopa itsemurhaiskuja kiinnittääkseen huomiota kansaansa ja sen surkeisiin oloihin. He ovat valmiita kuolemaan. Tähän väliin joutuu Navis, ainoa ihminen. Hän on sellaisenaan arvokas panttivanki. Kuinka käy kansan? Kuinka käy Navisin?

Pidän tarinan saamasta käänteestä. Se käsittelee tärkeitä asioita ulkoavaruudesta käsin. Vaikka kaikki on tässä keksittyä, on varsin helppoa sijoittaa tapahtumia todellisiin tapahtumiin.

Kuvitus on edelleen mielikuvituksekasta ja raikasta. Miten ihmeessä kaikki nämä rodut on voitu kesiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti