tiistai 8. kesäkuuta 2021

Karen Thompson Walker: Ihmeiden aika

 

Alkuteos: The Age of Miracles (2012)

Kääntäjä: Pirkko Biström

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 183 

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789522798541

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Pysäyttävä tarina katastrofista ja selviytymisestä, kasvusta ja muutoksesta.

Karen Thompson Walkerin Ihmeiden aika on henkeäsalpaava muotokuva ihmisistä, jotka yrittävät löytää tien eteenpäin alati muuttuvassa maailmassa.

Aurinkoisena lauantaiaamuna kalifornialaisessa esikaupungissa 11-vuotias Julia vanhempineen saa tietää, että maapallon pyöriminen on alkanut hidastua. Tv:n täyttävät uutiset, jotka kertovat vuorokauden pidentyneen melkein tunnin yhden yön aikana. Viikkojen kuluessa päivät ja yöt pitenevät pitenemistään ja maan painovoima alkaa kasvaa. Linnut, vuorovedet ja ihmisten käytös luisuvat sekasortoon.

Maailman täyttyessä vaaroista Julian täytyy kohdata myös muutokset itsessään ja omassa pienessä maailmassaan: hänen vanhempiensa välille kasvaa kuilu, ensirakkauden mukanaan tuoma haavoittuvuus, kasvava yksinäisyys ja yllättävä, lannistumaton rohkeus.*




Ihmeiden aika kertoo siitä, miten maapallon pyörimisen hidastuminen voi vaikuttaa ihmisten elämään. Kertojana toimii 11-vuotias nuori tyttö, jonka elämä muuttuu paitsi pyörimisliikkeen niin myös monien muiden asioiden seurauksena. Julia on kertojana tarkka. Hän tekee hyviä havaintoja ja kuvailee tapahtumia rehellisesti. Siltä ainakin tuntuu. Hän maalaa lukijan eteen maiseman, jossa aurinkovuorokaudet ovat lopulta useita kellovuorokausia pitkiä.

Hieno kasvukertomus muuttuvassa maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti