sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Catherine Doyle: Myrskynvartijan saari

 

Alkuteos: The Storm Keeper’s Island (2018)

Kääntäjä: Leena Ojalatva

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 8h 8min

Kustantaja: Kumma-kustannus

ISBN: 9789523700710

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Myrskynvartija #1

Peukku: ^^b

*Saari, joka ei koskaan unohda. Tarina, jonka muistat ikuisesti.

On tavattoman vaikea uskoa taikuuteen ennen kuin se tarttuu kiinni hartioista ja ravistelee hereille.

Kerran sukupolvessa Arranmoren saari valitsee itselleen uuden Myrskynvartijan, jonka tehtävänä on käyttää saaren voimaa ja suojella sen taikaa vihollisilta. Fionnin salamyhkäisen ja omalaatuisen isoisän on tullut aika luopua tehtävästään. Pian saari saisi uuden Vartijan. Kun maan päällä kamppaillaan saaren herruudesta, pinnan alla heräilevät synkät taikavoimat, jotka pyrkivät lietsomaan muinaisen sodan uuteen liekkiin.

Myrskynvartijan saari aloittaa taianomaisen kirjasarjan, jossa seikkaillaan syrjäisellä ja tuulenpieksemällä Arranmoren saarella. Kirjan käännösoikeudet on myyty 20 maahan, ja se on voittanut useita palkintoja. Pelkästään Isossa-Britanniassa kirjaa on myyty yli 35 000 kappaletta.

Suositusikä 9+.*




Myrskynvartijan saari on todella hyvä ja koukuttava sarjan avaus. Se vie lukijan mystiselle saarelle, jossa lähes kaikessa tuntuu olevan taikuutta. Siltä ainakin Fionnista alkaa tuntua, kun hän ensimmäistä kertaa saapuu saarelle ja tapaa isoisänsä. Äkkiä kaikki on uutta ja ihmeellistä. Fionnin perheessä onkin useampia salaisuuksia, jotka alkavat vähitellen paljastumaan pojalle. Menneisyydellä on oma tapansa tulla esiin ja äkkiä jo tapahtuneella on oma merkityksensä…

Kirjan hahmot ovat valloittavia persoonia. Tarina leikittelee sisarusrakkaudella, ystävyydellä, kateudella ja toiveilla. Se kertoo rohkaisevasti siitä, miten voi löytää itsensä ja tavoitella unelmia. Lisäksi se on jännittävä ja piristävän erilainen. Itse ainakin hurmaannuin saaren erikoisuudesta ja siitä, miten ja millä tavalla Fionnin isoisä toimii myrskynvartijana. Kertomus on kutkuttava yhdistelmä seikkailua ja sukukronikkaa, johon on yhdistetty sitä perinteistä hyvän ja pahan välistä taistelua.

Kerrassaan koukuttavaa! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Sopii myös hieman varttuneemmille fantasian ystäville.

Chydeniuksella on oikein mukava ääni kuunnella ja hän lukee hyvin. Iso plussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti