perjantai 4. kesäkuuta 2021

Kristina Ohlsson: Ihmissuden salaisuus

 

Alkuteos: Varulvens hemlighet (2017)

Kääntäjä: Pekka Marjamäki

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 96

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510445631

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Hirviötrilogia #2

Peukku: q^^

*Huippudekkaristin kauhusarja varhaisnuorille jatkuu!

Jännityksen suurmestari Kristina Ohlsson palaa Eldsalan pikkukaupunkiin - jota piinaavat zombien jälkeen nyt uudet oliot…

Metsä palaa Eldsalassa. Onko joku sytyttänyt palon tahallaan? Ja mitä ovat hyytävästi ulvovat olennot, joita vilahtelee puiden katveessa? Ystävykset Herbert ja Sally ryhtyvät selvittämään vaarallisempaa arvoitusta kuin arvaatkaan.

Kristina Ohlsson (s.1979) tunnetaan suosituista aikuisten dekkareistaan. Hänen nuorille suunnatusta tuotannostaan on aiemmin suomennettu Hirviötrilogian avausosa Zombikuume (WSOY 2020) sekä jännityssarja Lasilapset, Hopeapoika ja Kivienkelit (WSOY 2018-2019). Lasilapset voitti Ruotsin radion lastenromaanipalkinnon 2013.*




Vauhdikas meno jatkuu. Tapahtumat etenevät nopeasti ja suoraviivaisesti. Paljoa ei arvota, vaikka tietty määrä epävarmuutta onkin mukana. Se on hyvä, sillä eiväthän salaisuudet saa heti paljastua! Tällä kertaa jäljestetään kummia isoja koiria samaan aikaan kuin metsäpalot jatkuvat ja asukkaita alkaa kadota… Eikä Herbertin ukilla tunnu olevan kaikki aivan kunnossa.

Tekstin vauhdikkuus toimii, tapahtumat soljuvat eteenpäin hyvää tahtia ja hahmojen kemia jatkaa totutuilla raiteilla. Juoni on kiinnostava. Siinä on sopivasti jännitystä ja yllätyksiä. Mukavaa tekstiä, jota on helppo seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti