perjantai 18. kesäkuuta 2021

Carlos Ruiz Zafón: Usvakaupunki

 

Alkuteos: La ciudad de vapor (2020)

Kääntäjä: Antero Tiittula

Lukija: Markus Niemi

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 4h 26min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511402176

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Unohdettujen kirjojen hautausmaa

Peukku: q^^

*Rakastetun kirjailijan tarinakokoelma vie viimeisen kerran Tuulen varjon synkänlumoaviin tunnelmiin. Pakollista luettavaa jokaiselle, joka on kerran saanut eksyä Unohdettujen kirjojen hautausmaalle.

Kaasuvalojen aikaisen Barcelonan rikkain mies on vaimonsa kuoleman jälkeen erakoitunut linnantorniinsa ja kerää omaisuuttaan havittelevien uhkarohkeiden sieluja. Gaudí matkaa New Yorkiin saadakseen Sagrada Familian valmiiksi. Oliko Corelli-niminen mustanpuhuva hahmo Don Quijoten kirjoittaneen Miguel de Cervantes Saavedran menestyksen taustalla? Entä kuinka Semperen suku saa haltuunsa Unohdettujen kirjojen hautausmaan arkkitehtoniset suunnitelmat?*Henkien labyrintti oli minulle pienoinen pettymys. Siksi suhtauduin pienellä varauksella tähän kirjailijan kuoleman jälkeen julkaistuun novellikokoelmaan. Kaikeksi onneksi näissä novelleissa on samaa taikaa kuin Tuulen varjossa ja muissa aikaisemmissa osissa. Näissä tarinoissa on tunnelmaa ja sellainen henki, joka vie mukanaan.

Novellit ovat kauniita. Ne avartavat maailmaa, johon Unohdettujen kirjojen hautausmaa sijoittuu. Ne kertovat jotain lisää ja saavat kaipaamaan tuttuihin maisemiin. Osassa vilahtelee tuttuja hahmoja tai viitataan heihin tai joihinkin tapahtumiin. Nämä kannattaa siis ehdottomasti lukea, jos on rakastanut sarjaa!

Kaunis, kuin hiljainen muisto. 

Niemi on hyvä lukija, jonka ääni sopii mainiosti tähän kirjaan ja näihin tarinoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti