tiistai 21. kesäkuuta 2022

Alastair Reynolds: Luiden hiljaisuus

 

Alkuteos: Bone Silence (2020)

Kääntäjä: Hannu Tervaharju

Lukija: Mikko Toiviainen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 31h 8min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511366843

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kostaja #3

Peukku: ^^b

*Kostajan avaruusseikkailu jatkuu kolmanteen osaan

Nessin siskokset karkasivat kotoa liittyäkseen avaruuslaivan miehistöön. He taistelivat piraatteja ja hirviöitä vastaan ja selvisivät täpärästi verilöylyistä. Nyt he johtavat omaa pelkoa herättävää alustaan ja ovat vapaita valitsemaan seikkailunsa, mutta vanhan vihollisen kapteeni Bosan kauhistuttava maine seuraa heidän kintereillään. Avaruudessa kukaan ei anna anteeksi, eikä kukaan unohda.*



Trilogian kolmas osa on huimaava seikkailu. Se laittaa Nessin siskokset miehistöineen melkoiseen paikkaan, jossa kysytään niin uskoa, luottamusta kuin myös ihan silkkaa tuuriakin. Taitoa ja päättäväisyyttä unohtamatta.

Tytöt koettavat selvitä aiheuttamistaan mullistuksista. Ja siinä sivussa selvittää myös syvempiä syitä kaiken taustalla. Mistä kvinien itku johtui? Miksi kaikki muuttui äkkiä niin merkittävällä tavalla? Asioiden selvittäminen ei ole helppoa. Varsinkin, kun heidän perässään on edelleen palkkionmetsästäjiä eikä tytöillä itsellään ole kalloa käytettävissään.

Asiat alkavat kuitenkin lutviutumaan. He saavat käsiinsä kallon, mutta myös roppakaupalla uusia ongelmia. Lopulta luvassa on taistelua elämästä ja kuolemasta. Sekä matkustusta varsin erikoisella kyydillä… Onnistuvatko tytöt selvittämään tulehtuneita välejään ja säilyttämään välisensä luottamuksen sekä pitämään itsensä ja miehistönsä hengissä?

Nyt ei Toiviaisen lukutyylikään haitannut. Joko olen tottunut tai sitten hän on petrannut roimasti.

Kokonaisuudessaan Kostaja-trilogia on hyvää scifiä. Hienoja pohdintoja ja oivalluksia. Loistavia henkilöhahmoja. Suosittelen myös heille, joille scifi on vieraampi genre.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti