perjantai 3. kesäkuuta 2022

Elina Pitkäkangas: Ruska

 

Alkuteos: Ruska (2018)

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 13h 21min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726577730

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kuura #3

Peukku: q^^

*Synkän romanttisessa, urbaanissa fantasiasarjassa ihmissusimyytit siirtyvät historiankirjoista tutuille ja turvallisille kotikaduille. Kun kaukainen uhka onkin lähellä ja kytee omassa yhteisössä, epätietoisuus ja pelko alkavat lietsoa vihaa. “Ruska” on Kuura-trilogian päätösosa.

18-vuotiaan Inka Lavasteen maailma on järkkynyt. Järjestö, joka aiemmin suojeli häntä, jahtaa häntä lykantropiasta syytettynä. Vallanpitäjien vuosikymmeniä pitänyt järjestelmä uhkaa horjua, eivätkä kansalaiset koe oloaan turvatuksi kaupungin muurien sisällä. Täydenkuun lähestyessä susijahti kiristyy, ja katupartiot ottavat vallan omiin käsiinsä. Samalla lainsuojattomien ihmissusien oikeuksia puoltava aktivistijärjestö Werecare vaatii Inkan parasta ystävää, Aaron Matsonia, astumaan vastarintaliikkeen keulakuvaksi. Muutos on lähempänä kuin koskaan, mutta synnyttääkö muurien rakoileminen toivoa vai entistä suurempaa kaaosta?

Elina Pitkäkangas on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Hänen nuorille aikuisille suunnattu suosittu trilogiansa “Kuura” julkaistiin vuosien 2016-2018 aikana.*



Ruska on hieno päätös tälle trilogialle. Sen sivuilla nuoret saavat kukin oman kohtalonsa, kukin oman tulevaisuutensa. Oli se sitten lyhyt tai vähän pidempi. Samalla se ohjaa heidän maailmaansa kohti kenties parempaa tulevaisuutta, sillä se antaa vaikeuksien kautta toivoa myös kohti synkimpiä hetkiä.

Tämä kirja kokoaa hyvin yhteen tarinat ja luo niistä napakan ja jännittävän kokonaisuuden, jossa saa oikeasti jännätä aivan loppumetreille asti sitä, kuinka lopulta käy tässä Jahdin ja Werecaren välisessä mittelössä. Mikä parasta, myös nuorten ihmissuhdekuvioihin tulee lopulta jotain järkeä.

Hyvä päätös. Ja Piiparinen vetää aivan loppuun asti todella hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti