torstai 9. kesäkuuta 2022

Sergei Lukjanenko: Hämärän Partio

 

Alkuteos: Сумеречный дозор [Sumerechniy Dozor] (2004)

Kääntäjä: Arto Konttinen

Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)

Sivumäärä: 323

Kustantaja: Into Kustannus

ISBN: 9789522643346

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Partio #3

Peukku: ^^b

*Sergei Lukjanenkon maailmaa valloittavan Partio-sarjan kolmas osa johdattaa yhä syvemmälle Muihin kuuluvien maailmaan. Moskovassa elää ihmisten joukossa Muita – noitia, velhoja, vampyyrejä ja ihmissusia – jotka kuuluvat Valon ja Pimeyden voimiin. Hämärän Partiossa Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden palvelijoiden Päiväpartio saavat nimettömän viestin: joku on paljastanut Muihin kuuluvien salaisuuden ihmiselle ja aikoo tehdä tästä Muihin kuuluvan.

Ihmisen muuttaminen Muihin kuuluvaksi aiheuttaa vaaran maailman tasapainolle. Samalla Muiden valta-asema on uhattuna, jos ihmiset ymmärtävät, kuinka heitä ohjaillaan.

Alkaa mittava takaa-ajo, jossa on mukana Yöpartion ja Päiväpartion edustajat sekä Inkvisitio, joka valvoo Partioiden toimintaa. Takaa-ajo johtaa hyvin voimakkaiden tekijöiden jäljille, ja Partiot ja Inkvisitio joutuvat yhdistämään Voimansa. Takaa-ajon edetessä paljastuu paljon arkaluontoista tietoa Muihin kuuluvien olemuksesta.

Partio-sarjasta ovat aiemmin ilmestyneet Yöpartio (2012) ja Päiväpartio (2013).*


Kuten totuttua, yksi isompi tarina rakentuu kolmesta pienemmästä. Tällä kertaa liikutaan enemmän tai vähemmän hämärän rajalla. Sillä nyt metsästetään eräänlaista legendaa, tarua, jonka todenperäisyyttä epäillään ja ihmetellään. Väitetään nimittäin, että on olemassa kirja, jonka avulla tavallisen ihmisen voisi muuttaa Muihin kuuluvaksi ja Muihin jo kuuluvaa vahvistaa. Onko tämä kirja olemassa? Ja jos on, niin kenen näpeissä se on?

Hienoa ja rentoa kerrontaa. Paljon pohdintaa hyvästä ja pahasta ja niiden olemuksesta. Sekä mukavasti tarinaan liitettyjä lauluja. Henkilöhahmoja, joihin ei voi olla ihastumatta ja kiintymättä edustivat ne kumpaa vain Partiota. Tai jopa Inkvisitiota. Juonikuvioita, joita ei todellakaan osaa ennalta aavistaa. Ja ratkaisuja, jotka yllättävät.

Rentoa fantasiaa nykyajan Venäjällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti