torstai 23. kesäkuuta 2022

Don Handfield: The Dark age. Volume 1

 

Alkuteos: The Dark Age (2021)

Kuvittaja: Leo Rodrigues, Pop Mhan & Alexandre Nascimento

Teksti: Don Handfield

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 184

Kustantaja: Red 5 Comics

ISBN: 9781954167032

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: The Dark Age #1

Peukku: ^^b

*One day in the near future all metal on Earth suddenly turns to worthless piles of rust and dust. With no technology, no guns, no computers, humanity reverts to a violent feudal system. Each pocket of civilization is ruled by knights of wood & glass & concrete. This is the new Dark Age.*










Ihmiskunta joutuu äkkiä sopeutumaan uuteen maailman malliin. Kaikki metalli nimittäin katoaa äkkiä ja ilman mitään selvää syytä. Historia-friikit selviävät. He osaavat sopeutua elämään maailmassa ilman esimerkiksi autoja ja metallisia aseita. Myös kannibalistit selviytyvät. Ja uudet kultit ja jumalat valtaavat maailman, joka muotoutuu uudestaan uusiksi valtioiksi ja liittoumiksi.

Kuluu aikaa. Ja sitten asiat saavat uuden sykäyksen. Tapahtumat metallin katoamisen taustalta alkavat vähitellen selviämään… Miten paljastukset tulevat muuttamaan maailmaa?

Pidän kovasti tämän sarjakuvan taistelevista hahmoista. Jonnie on ehdoton suosikkini. Upea soturinainen, jolla on uskomaton mieli ja lainattu sydän. Myös sarjakuvan maailma on luotu hienosti. Ja tarina on kiinnostava ja omalla uskomattomalla tavallaan dystopisen uskottava.

Kuvitus on väkivaltainen, mutta myös kaunis. Paikoitellen jopa harmoninen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti