tiistai 28. kesäkuuta 2022

Mike Carey: The Unwritten volume 11: Apocalypse

 

Alkuteos: The Unwritten: Apocalypse 6-12 (2015)

Kuvittaja: Peter Gross, Al Davidson, Dean Ormston & Vince Locke

Teksti: Mike Carey

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: DC Comics

ISBN: 9781401253486

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: The Unwritten #11

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin The Unwritten : Apocalypse -sarjakuvalehden numeroissa #6-12

*Unholy Grail

The stories call it the Maanim, the Graal, the Holy Grail. It’s been a cup, a plate, a trumpet (or was it a drum?). It’s been the toy of a conqueror, the prize of a sorcerer, the dinnerware of a deity. It’s taken countless shapes in countless tales told by countless tellers.

And in every one of these stories, it has the power to save the world – or destroy it.

Tom Taylor – the real-life [viivakoodi peittää pitkän pätkän]

If not, we are verily screwed.

Hark! Storystellers Mike Carey, Peter Gross, and Chris Chuckry approach, singing tales of valor and treachery in THE UNWRITTEN: APOCALYPSE! This final volume in the Unwritten saga collects issues #6-12.*


The Unwrittenin viimeinen osa kokoaa langanpäitä yhteen ja heittää sankarit vielä kerran keskelle mitä kummallisinta tarinoiden maailmaa. Nyt ratkotaan sitä, kellä on puhtain sydän ja parhaimmat tarkoitukset. Onko maailmaa edes mahdollista pelastaa, kun varsin epätodennäköisiä liittoja on solmittu hiljaa taustalla?

Sarjakuva leikkii kivasti Graalin osuudella tarinoiden maailmaan. Ja tarjoaa niin epäilystä kuin toivoakin sitä tarvitseville. Se myös näyttää pienen silauksen siitä, mitä viimeisen sivun jälkeen voi olla... tai olla olematta...


Kokonaisuutena sarja on ollut kiva. Se on leikitellyt hyvin kirjallisuudella, fanittamisella ja jopa sosiaalisen median painoarvolla. Siinä on kivoja ja jänniä henkilöhahmoja. Jotkut seikkailut menevät todella yli kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Alku oli hidas, mutta vauhti kiihtyi loppua kohti aika tavalla. Ehkä jopa hieman liikaakin. Sarjakuvan kuvitus on ollut vaihtelevaa, mikä selittyy useilla eri kuvittajilla ja heidän yhteistyöllään. Silti se on aina ollut tunnistettavaa ja mukavaa katseltavaa, vaikka mukaan on mahtunut myös raaempia osuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti