sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Dan Abnett: Rai. Book 1

 

Alkuteos: Rai Book One (2019 & 2020)

Kuvittaja: Juan José Ryp

Teksti: Dan Abnett

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 128

Kustantaja: Valiant Enternainment

ISBN: 9781682153604

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Rai #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Rai-sarjakuvalehden numeroissa #1-5

*Welcome to the 41st century…

The cyborg ronin named Rai embarks on a thrilling quest to save the future. Side by side with his prototype and predecessor – the robot boy called Raijin – the spirit guardian of the fallen nation of New Japan will journey into the wastelands of Earth to se right the wrongs of their onetime overlord once and for all.

Multiple New York Times bestselling and award-winning writer Dan Abnett (Guardians of the Galaxy) joins forces with breathtaking artist Juan José Ryp (X-0 Manowar) to begin the essential sci-fi series of the next two thousand years!

Collecting RAI (2019) #1-5.*



Rai on pitkästä aikaa sellainen sarjakuva, joka ei mene minulla jatkoon vaikka siitä on jo saatavilla seuraava osa. Tähän on parikin syytä.

Tarina. Se on minusta kerrottu jotenkin hyvin epämääräisesti. On ollut joku Uusi Japani ja sitä on hallinnut Isä, joka tuhottiin, mutta joka on onnistunut kylvämään “siemeniä” ympäriinsä. Ja näiden siementen avulla hän voi nousta uudelleen valtaan. Näitä siemeniä koettaa tämä Rai tuhota. Ja siksi hän juoksee ympäriinsä etsimässä niitä ja joutuu tappelusta toiseen. Lisäksi on olemassa Punainen Kuningas, joka on joku ilkeä pahis ja haluaa tuhota Rain ja tämän toverit. Ja jotenkin kaikesta tulee tunne, että jotain tärkeää on kerrottu jo aikaisemmin ja siitä ei vain saa otetta…

Henkilöt. Rai ja Raijin. Iso mies, joka on osittain ihminen ja tavoittelee ihmisyyttä. Super-duper-tappokone. Hänellä on missio ja ilmeisesti useitakin salaisuuksia. Ainakin Momo, nainen josta hän näkee unta ja jota hän koettaa etsiä. Ja joku toinen joka taas koettaa etsiä Raita… Ja näistä jää tunne, että heidät pitäisi tietää… Raijin, vanhempi malli, joka ei ole palaakaan ihminen, mutta joka ilmeisesti on onnistunut kasvattamaan jotain inhimillistä sisällään? Ja joukko muita kummia voimia omaavia henkilöitä, jotka selvästi tuntevat toisensa ja heillä on erinäisiä asioita selvitettävänään. Näitä asioita ei avata kunnolla ja tulee vain hämmentynyt olo.

Kuvitus. On oikeastaan aika hienoa jälkeä. Se on realistinen ja tarkka. Se on myös raaka ja verinen. Ja värikäs. Hahmoissa on kuitenkin jotain häiritsevän jäykkää. Varsinkin heidän ilmeissään. Ehkä se johtuu siitä, että he ovat osittain robotteja…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti