torstai 23. kesäkuuta 2022

Michael Moreci: Barbaric. Book one: Murderable offenses

 

Alkuteos: Barbaric. Vol 1. (2021)

Kuvittaja: Nathan Gooden

Teksti: Michael Moreci

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 100

Kustantaja: Vault

ISBN: 9781638490081

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Barbaric #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu aiemmin Barbaric-lehtien numeroissa 1-3

*Owen the Barbarian has been cursed to do good with what remains of his life. His moral compass is a bloodthirsty axe with a drinking problem.

Together, they wander the realm, foredoomed to help any who seek their aid, avoiding witches at every turn. Because, if there’s one thing Owen hates more than a life with rules, it’s witches. Welcome to the skull-cracking, blood-splattered, mayhemloving world of… Barbaric.

The only tale brave enough to ask: how can a man sworn to do good indulge in so much violence?*

Aavistuksen verran “elämään kyllästynyt” barbaari seurassaan verihumalaan joutuva puhuva kirves. Lisätään yhtälöön voimiaan kirouksena pitävä nekromanti. Voiko tällä yhtälöllä mennä pieleen? Ei voi.

Owen on mainio tyyppi. Hänessä on persoonaa ja hän laukoo mustaa ja erittäin kuivaa huumoria ympäriinsä. Hänessä on myös hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta, eikä hän ehkä pidäkään omaa “kiroustaan” niin pahana juttuna kuin antaa ymmärtää. Eikä hän ehkä inhoakaan kirvestään niin paljoa kuin miltä näyttää… Tämä parivaljakko toimii hyvin yhteen, eikä Soren jää paljoa jälkeen. Hienoja hahmoja kaiken kaikkiaan.

Tässä aloituksessa selitellään hieman Owenin taustoja ja esitellään koko kolmikko. Sekä koetetaan pelastaa kaupunki manan majoilta takaisin valoon halajavilta kuolleilta. Lopussa vielä heitetään porukkaa uuden seikkailun ääreen.

Tarina toimii. Ja kuvitus on mukavaa katseltavaa. En suosittele herkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti