maanantai 27. kesäkuuta 2022

Sergei Lukjanenko: Viimeinen Partio

 

Alkuteos: Последний дозор [Posledniy Dozor] (2006)

Kääntäjä: Arto Konttinen

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Sivumäärä: 293

Kustantaja: Into Kustannus

ISBN: 9789522648074

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Partio #4

Peukku: ^^b

*Venäläinen turisti murhataan Skotlannissa oudolla tavalla. Merkit viittaavat siihen, että teon takana on vampyyri eikä ihminen. Moskovan Yöpartio ja velho Anton Gorodetski hälytetään apuun. Paljastuu häikäilemätön salajuoni: eräät Muihin kuuluvat yrittävät päästä käsiksi muinaiseen mahtiesineeseen, jonka itse Merlin on piilottanut Hämärän korkeimmalle tasolle. Vaarassa eivät ole vain Muihin kuuluvat vaan kaikki maailman ihmiset.

Sergei Lukjanenkon Partio-kirjat ovat koukuttava sekoitus vampyyritarinaa, fantasiaa ja trilleriä. Muihin kuuluvat – velhot, ihmissudet ja vampyyrit – elävät ihmisten keskuudessa. Valon ja Pimeyden tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Viisiosainen kirjasarja on Venäjällä kulttimaineessa – suositumpi kuin Taru sormusten herrasta ja Harry Potter. Viimeinen Partio on sarjan neljäs osa. Kaikki osat toimivat myös itsenäisinä teoksina.*



Viimeinen partio on ehkä yksi parhaimmista sarjan kirjoista. Se on toiminnallinen, vauhdikas, hauska ja siinä on kivoja yllätyksiä. Niin hyvässä kuin pahassakin… Lisäksi sarjan henkilöhahmojen kehitykset ovat menneet aina vain mielenkiintoisempiin suuntiin. Lukijan tunteet kääntyvät pakostakin heidän puoleensa. Antonin pohdintoja hyvästä ja pahasta ja niiden olomuodoista on aina mielenkiintoista lukea.

Tällä kertaa partioiden maailmassa ollaan todella pulassa. Nyt nimittäin alkaa vaikuttamaan siltä, että Muihin kuuluva kopla on paitsi muinaisen mahtiesineen perässä, niin myös kehitellyt kavalan juonen koko maailman uhaksi. Lisäksi näyttää siltä, että heillä on keinonsa laittaa kampoihin jopa Suurvelhoille…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti