keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Elina Pitkäkangas: Kajo

 

Alkuteos: Kajo (2017)

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 12h 33min

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726577747

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kuura #2

Peukku: q^^

*18-vuotias Inka Lavaste on onnistunut suojelemaan perhettään, mutta joutunut maksamaan valinnoistaan hirvittävän hinnan. Toukokuun hukkaterrorin tuhoisat tapahtumat varjostavat Kuurankeron pikkukaupunkia, eivätkä uudet täydenkuun yöt yhdessä kokemattoman teinihukan kanssa suju kivuttomasti. Pahinta kaikessa on epätietoisuus parhaan ystävän, Aaron Matsonin, kohtalosta. Voiko poika olla yhä hengissä?

Kun lykantropian torjumiseen erikoistunut Jahti kiristää turvallisuuskäännöksiään, ei Inka kykene enää pakenemaan tekojensa seurauksia. Alkaa taistelu ylivoimaa, petoksia ja täydenkuun kutsu vastaan. Kuinka voi valita puolensa sodassa, jossa osapuolet ovat toinen toistaan pahempia?

Kajo” on mukaansatempaavan, tummasävyisen Kuura-trilogian toinen osa.

Elina Pitkäkangas on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Hänen nuorille aikuisille suunnattu suosittu trilogiansa “Kuura” julkaistiin vuosien 2016-2018 aikana.*



Teini-ihastuksien ja -rakkauksien lisäksi tarjolla on myös vähän synkempää tavaraa ja melkoisia aktivistitoimia. Matleena ja Aaron koettavat selvitä pakomatkallaan, mutta eivät oikein menesty. Ja sitten he päätyvät Werecaren käsiin. Tämä joukkio on onneksi hukkien puolella, mutta millaisella hinnalla nuoret joutuvat ostamaan suojansa? Samaan aikaan Inka koettaa pitää veljensä turvassa. Mutta heilläkään ei kaikki mene putkeen, sillä he jäävät kiinni Jahdille ja joutuvat pakenemaan. Inka tosin huonolla menestyksellä…

Draamaa ja jännitystä. Sekä kieroja valtapelejä niin hyvässä kuin pahassakin.

Henkilöhahmot kehittyvät kiintoisasti ja tapahtumia piisaa. Tylsistymään ei ehdi, mutta välillä kyllä puistelee päätään teineille. He ottavat kaiken niin ihanan tosissaan.

Piiparinen jatkaa hyvää suoritustaan lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti