perjantai 11. marraskuuta 2022

David Eddings: Ennustusten aika

 

Alkuteos: Queen of Sorcery (1982)

Kääntäjä: Tarmo Haarala

Lukija: Mikko Toiviainen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 15h 31min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511420729

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Belgarionin taru #2

Peukku: ^^b


*Rivan kuningassuku on määrätty tuon pyhän kiven vartijoiksi, mutta se ryöstetään heiltä viekkaudella. Paha Torak-jumala pyrkii kiven avulla jumalien ja koko maailman valtiaaksi.

Ikivanha ennustus kuitenkin kertoo, että kiven herruus ratkaistaan taistelussa, jossa Torak kohtaa nuoren kuninkaanpojan Rivan suvusta.

Kun ennustusten aika sitten koittaa, on tapahtumien polttopisteenä nuori Garion, maalaispoika, joka ei lainkaan aavista suurta elämäntehtäväänsä…

Belgarionin taru on huikea fantasia, täynnä merkillisiä juonenkäänteitä, rehevää huumoria ja maailmoja syleilevää elämisen riemua. Ennustusten aika on viisiosaisen sarjan toinen osa.*


Eddingsin fantastinen sarja jatkuu. Garion tovereineen on edelleen tienpäällä ja he koettavat saada kiinni varasta, joka on vienyt jotain merkittävää. Matkalla sattuu ja tapahtuu, joten tylsiä hetkiä ei ole. Lisäksi joukko kasvaa parilla uudella jäsenellä, joten siinäkin riittää sattumuksia. Paitsi matkaamista eteenpäin, vieraillaan myös kuninkaiden ja kuningatarten hoveissa ja Garion oppii uusia asioita sekä maailmasta että itsestään. Kasvava nuorukainen alkaa osoittamaan aikuisuuden merkkejä useammassakin mielessä.

Hienoa kerrontaa, kiintoisia hahmoja ja uskomattoman tarkasti ja yksityiskohtaisesti luotu maailma. Eddings todella osaa kertoa sankarivaelluksia!

Toiviainen lukee hyvin ja pidän nyt aina vain enemmän ja enemmän hänen hahmokohtaisiksi personoiduista äänistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti