keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Tim Weaver: Kadonneet jäljet

 

Alkuteos: The Dead Tracks (2011)

Kääntäjä: Maikki Soro

Lukija: Aarne Linden

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 14h 16min

Kustantaja: Minerva

ISBN: 9789523750524

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: David Raker #2

Peukku: ^^b


*17-vuotias Megan Carver on hyvän perheen kiltti tyttö, koulunsa mallioppilas, joka ei koskaan hankkiudu ikävyyksiin. Nyt hän on kuitenkin ollut jo kuusi kuukautta kateissa.

Kadonneita henkilöitä jäljittävälle David Rakerille kadottamisen suru on tuttu. Hän tuntee myös kadonneiden varjomaailman. Meganin vanhempien pyynnöstä hän ottaa jutun tutkittavakseen.

Mitä syvemmälle Meganin tapaukseen Raker kaivautuu, sitä selvemmäksi käy, että kaikki on valhetta. Tapauksesta jotain tietävistä henkilöistä jotkut ovat kuolleet, toiset liian peloissaan puhuakseen.

Rakerin tutkimukset johdattavat hänet kaupungin laitamilla sijaitsevaan metsikköön. Paikkaan, jolla on karmea historia.

Synkimmät salaisuudet on piilotettu syvälle. Meganin katoamiseen liittyvien salaisuuksien tutkinta voi maksaa Rakerille hänen henkensä.

Tim Weaverin kadonneita henkilöitä etsivästä David Rakerista kertova trillerisarja on noussut Britanniassa todelliseksi bestselleriksi. Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt yhdeksän romaania. Kadonneet jäljet on toinen sarjassa suomeksi ilmestyvä teos.*


Minä-kertoja ei yleensä ole minun juttuni. Mutta tässä se toimii. David kertoo hyvin. Ei mene liikaa edelle, ei spoilaa vaan kestää tiukasti asiassa ja tapahtumien ytimessä. Samalla hän kuitenkin myös paljastaa aina vähän itsestään ja menneisyydestään, joka ei sekään ole lukijalle/kuuntelijalle kokonaisuudessaan tuttua.

David on kiintoisa persoona. Tarkka. Rehellinen ja silti hänellä on omat salaisuutensa. Hänessä on kunniantuntoa ja sitkeyttä. Hän on reilu, mutta tarvittaessa valmis venyttämään rajoja löytääkseen kadonneen. Nämä ominaisuudet ovat hyviä ja tulevat monesti tarpeeseen tämänkin tapauksen puitteissa.

Meganin etsintä ei ole helppo. Etenkin kun vähitellen alkaa paljastumaan, ettei kadonnut tyttö ole ainoa laatuaan, vaan että taustalla on jotain paljon synkempää ja pitkäikäisempää. Voiko David luottaa aina edes poliisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti