maanantai 21. marraskuuta 2022

John Zuur Platten: St. Mercy. Volume one

 

Alkuteos: St. Mercy, Vol. 1 (2022)

Kuvittaja: Atilio Rojo

Teksti: John Zuur Platten

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 128

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534319981

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: St. Mercy #1

Peukku: q^^


*From the writer of Jurassic World Evolution, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, and Wanted: Weapons of Fate comes a revenge tale that spans millennia! No good deed goes unpunished.

When Mercedes Oro, a young missionary on the outskirts of a small frontier town, takes in and cares for a dying outlaw, the outlaw’s gang repays her by attacking her mission, killing her family, stealing the golden artifacts she swore to protect, and leaving her for dead with a dagger through her heart. Unbeknownst to the gang, the cursed dagger resurrects Mercedes, and she is reborn as St. Mercy, an avenging angel of death. Now, she’s out to recover her gold and deal violent retribution to those who wronged her, all while confronting Toctollissica, the spirit in the cursed Incan artifact that’s keeping her amongst the living.*


OK yhdistelmä yliluonnollista kauhua ja westerniä. Juoni on myös ihan mukava ja toimiva. En vain oikein tajua Mercyn toimia. Jos hän ei olisi rynnännyt tarkastamaan onko kulta turvassa, ei sitä välttämättä olisi koskaan löydetty. Eli mitään ei olisi välttämättä tapahtunut. Silti tämän fiksunoloisen tytön pitää heti rynnätä paljastamaan sen piilopaikka...

No, pieniä puutteita. Tarina toimii muuten ihan mukavasti ja on täynnä vauhtia ja jännitystä. Jatko kiinnostelee jonkin verran.

Sarjakuvan kuvitus on toimivaa jälkeä ja sitä katselee mielellään. En suosittele herkille, sillä laukauksia vaihdellaan urakalla ja inkojen uhrausmenot eivät ole miellyttävää katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti