keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Juha Mustanoja & Kari Puikkonen: Suljettu maa. [Ensimmäinen osa], Vieraat

 

Alkuteos: Suljettu maa (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 52

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510486399

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Suljettu maa #1

Peukku: q^^


*Vuosi 1930. Kaaokseen kyllästyneet suomalaiset ovat äänestäneet fasistipuolue Ugrit valtaan. Suomi on sulkenut rajansa kansallismielisyyden hurmassa ja eristäytynyt muusta maailmasta.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että joku fasistihallinnon johtoportaasta on harjoittanut salakuljetusta.

Poliisi saa tehtäväkseen selvittää maanpetturin identiteetin, mutta koska rikoksen ratkaisija saa takuulla kiitokseksi kuulan kalloonsa, tehtävä annetaan arkistonhoitaja Esterille. Sillä kukapa naista jäisi kaipaamaan?

Suljettu maa - Vieraat on maagisen realismin sävyttämä vaihtoehtohistoriallinen jännitystarina, jonka ovat loihtineet teatterikäsikirjoittaja Juha Mustanoja ja kuvataiteilija, kuvittaja Kari Puikkonen.*


Minun makuuni hieman outo ja hitaasti etenevä. Tuntui, että suurimman osan aikaa porukka joi kahvia tai teetä ja keskusteli kupposen ääressä. Toki näissä keskusteluissa päätettiin toisten ihmisten elämistä ja kieroiltiin muutenkin tässä korruptoituneessa valtiossa, mutta siitä huolimatta... Mieleen tulivat väistämättä vanhat poliisi-elokuvat ja -sarjat, joissa toisia tarkkaillaan ja kavalletaan oikein urakalla.

Myöskään sarjakuvan kuvitus ei oikein ollut makuuni. Välillä kuvakulmat olivat todella outoja. Esimerkkinä muutamat "sierainkuvat". Värit jäävät myös todella valjuiksi.

Varmasti ihan kiintoisa poliittinen kannanotto. Mutta ei minua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti