tiistai 29. marraskuuta 2022

Wilfrid Lupano: A sea of love


Alkuteos: Un océan d’amour (2014)

Kuvittaja: Grégory Panaccione

Teksti: Wilfrif Lupano

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kustantaja: The Lion Forge

Sivumäärä: 224

ISBN: 9781942367451

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*An old fisherman is lost at sea. His doting wife waits dutifully for him to return. A cavalcade of mishaps lead him further across the ocean. And an image in a pancake leads his wife on a daring, madcap adventure to save him.


From the imagination of celebrated author Wilfrid Lupano and illustrator Gregory Panaccione comes a wordless, hilarious, and heartwarming tale of outlandish misfortune, incredible happenstance, and ultimately, love.*



Sanaton sarjakuva. Kaikki ilmaistaan hahmojen eleillä ja ilmeillä. Vain muutamissa kohdissa on hieman tekstiä. Sekin sen verran yleistä, ettei kääntämisiä ole tarvittu. Koska viestintä on sanatonta, on hahmojen elehdintä usein todella mahtipontista ja ylidramaattista. Omalla tavallaan se on aika suloista.


Aamulla mies lähtee merelle kalaan. Vaimo pakkaa hänelle mukaan eväät. Erinäisistä syistä mies ei pääse palaamaan kotiin vaan joutuu todella kauaksi. Kotona vaimo odottaa ja odottaa ja käyttää lopulta monia eri keinoja löytääkseen miehensä. Nämä retket vievät myös vaimon kauaksi kotoa. Tahoillaan kumpainenkin kamppailee: toinen päästäkseen kotiin, toinen löytääkseen rakkaansa.


Entä millaista osaa säilykepurkki näyttelee koko draamassa?


Hivenen outo, mutta nätti tarina rakkaudesta ja rohkeudesta. Kuvitus on sympaattista jälkeä ja värit mukavat. Sanoisin, että omalla tavallaan tutustumisen arvoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti