perjantai 25. marraskuuta 2022

Tillie Walden: Clementine. Book one

 

Alkuteos: Clementine. Book one (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 248

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534321281

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Clementine #1

Peukku: q^^


*From the world of Robert Kirkman’s The Walking Dead

On a perilous journey north, Clementine meets up with a handful of wayward teenagers attempting to build a walker-free settlement.

But as friendship, rivalry, and romance begin to blossom amongst the group, the harsh winter soon reveals that the biggest threat they face…might be each other.

A coming-of-age tale of survival written and illustrated by two-time Eisner award winner Tillie Walden (Spinning, On a Sunbeam, Are You Listening?).*




Kuinka moni muistaa Tell Tale Gamesin peleistä Clementinen? Minä muistan ja siksi olinkin innostunut kun huomasin, että sarjakuvaa pukkaa. En pettynyt.

Clementinen tarina on surullinen vaikka siinä onkin rutkasti toivoa mukana. Se on voimaannuttava kasvutarina, jossa nuori etsii paikkaansa maailmassa, joka ei ole turvallinen kenellekään. Etenkin, jos olet jotenkin fyysisesti vajavainen. Tässä on uskoa, toivoa ja ystävyyttä. Mutta myös pelkoa, ripaus hulluutta ja omistushaluisuutta.

Toteutus on mustavalkoinen ja omalla tavallaan seesteinen vaikka zombeja ja väkivaltaa onkin mukana. Niillä ei kuitenkaan mässäillä. En siitä huolimattakaan suosittele kaikkein herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti