perjantai 18. marraskuuta 2022

David Eddings: Velhojen taistelu

 

Alkuteos: Magician’s Gambit (1983)

Kääntäjä: Tarmo Haarala

Lukija: Mikko Toiviainen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 14h 16min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511420743

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Belgarionin taru #3

Peukku: ^^b


*Velhojen taistelu on kolmas osa Belgarionin tarua, mahtavaa seikkailufantasiaa, joka alkoi Kiven vartijassa ja jatkui edelleen Ennustusten ajassa.

Velhojen taistelu kertoo nuoren Garion-pojan ja hänen merkillisten matkakumppaneidensa uusista seikkailuista heidän jäljittäessään, ikivanhaa ennustusta toteuttaen, pyhää Aldurin kiveä, joka on anastettu oikeilta omistajiltaan. Jälleen Garion ja hänen ystävänsä joutuvat vaarojen täyteiselle tielle kulkiessaan velhojen ja taruolentojen parissa halki outojen maiden ja kuningaskuntien. He vaeltavat kiehtovassa maailmassa, jossa peri-inhimillinen ja yliluonnollinen elävät luontevasti rinnakkain.*


Garionin ja kumppanien matka jatkuu. Tie on täynnä vaaroja, yllättäviä kohtaamisia ja kiintoisia kansoja. Pidän siitä, miten Eddings kuvaa ja kertoo erilaisista kansoista ja heidän tavoistaan. Ja miten matkalla olemisen saa olemaan sekä arkista että jännittävää. Garionin kasvua on myös kiintoisaa seurata. Nuorukainen kun oppii koko ajan lisää niin itsestään kuin ympäröivästä maailmasta.

Henkilöhahmot ovat hienoja. Jännittäviä ja kiinnostavia. Melkoisia persoonia täynnä yksityiskohtia. Vihattavia ja rakastettavia. Tässäkin osassa joukkoon liittyy uusia tuttavuuksia ja osa taas siirtyy hetkellisesti "lepoon".

Tarina kehittyy hyvin ja etenee tasaista vauhtia kohti tulevaisuutta.

Toiviainen lukee hyvin ja elävästi. Plussaa hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti