tiistai 1. marraskuuta 2022

Elina Hirvonen: Pelastuspartio Julia ja Kalle


Alkuteos: Pelastuspartio Julia ja Kalle (2022)

Lukija: Leena Pöysti

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 2h 40min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520444006

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Pehmoeläinten Maailmanneuvosto #3

Peukku: q^^


*Pehmoeläinagentti Nis tarvitsee apua!

Julian ja Kallen pelastuspartiota tarvitaan enemmän kuin koskaan. Pörröisen agenttiseikkailun päätösosassa Maailmanneuvosto joutuu lujille.

Kaksitoistavuotias Julia viettää yhä enemmän aikaa ystäviensä kanssa, ja pehmoagentti Nis tuntee itsensä yksinäiseksi. Nisin mieleen nousevat muistot lapsuudesta, jonka hän vietti hyljeksittynä ja erilaisena leluna kaupan hyllyllä, kunnes pääsi Julian pehmoksi. Monet muutkin Pehmoeläinten Maailmanneuvoston huippuagentit tuntevat itsensä tarpeettomiksi. Maailmanneuvosto hankkii joukon terapia-alpakoita auttamaan masentuneita agentteja, mutta ehtiikö apu ajoissa?

Lelutehtailija kutsuu Nisin luokseen syrjäyttääkseen Maailmanneuvoston lopullisesti. Kun Julia tajuaa pehmoeläimensä lähteneen, hän päättää pysäyttää ajan. Hän ei halua kasvaa aikuiseksi, jos kasvaminen tarkoittaa eroa lapsuuden tärkeimmästä ystävästä, pehmoeläinagentti Nisistä.

Julia ja Kalle haluavat paljastaa Lelutehtailijan todellisen identiteetin. Onko lasten mahdollista kasvaessaan säilyttää lapsuuden tärkeimmät asiat?

Kirjailija ja elokuvantekijä Elina Hirvonen kertoi lapsena nukkumaan mennessä itselleen tarinaa, missä lentäisi pehmokoiransa Siskon kanssa sängyllään avaruuteen.

Lastenkirjakuvittaja Nadja Sarellin lapsuuden rakkain pehmolelu oli nimeltään Luppis. Se asustaa edelleen Nadjan makuuhuoneessa parin kaverinsa kanssa.*


Tunnustan, että hieman petyin tähän sarjan päätösosaan. Olin odottanut, että kyllä nyt Nis pitää pintansa eikä masennu. Mutta toisaalta taas ymmärrän asian, ottaen huomioon Nisin oman tarinan alun. Sen, miten hän oli hyljeksitty...

Kasvaminen on haastavaa. Se kyseenalaistaa paitsi nuoren itsensä, niin myös tämän toveripiirin. Ei ole helppoa säilyttää omaa minuuttaan samalla kun sitä vielä rakentaa. Etenkin, jos ympäristö asettaa paineita. Tässä on hienosti huomioitu nuoren kipuilua ja lisätty siihen huumoria ja lämpöä. Ei kasvamisen tarvitse tarkoittaa sitä, että kaikki entinen pitäisi kokonaan unohtaa. Myös aikuisten elämä voi pitää sisällään leikkiä ja huvittelua.

Iso plussa terapia-alpakoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti