lauantai 1. maaliskuuta 2014

Carola Dunn: A Colourful Death

Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 337
Kustantaja: C&R Crime
ISBN: 978-1-78033-649-7
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: A Cornish Mystery –sarja

*Excitement and intrigue seem to follow widow Eleanor Trewynn around!

Her friend and neighbor in the sleepy village of Port Mabyn, artist Nick Gresham, discovers several of his paintings in his shop have been slashed and destroyed. The finger of suspicion rests on rival local artist Geoffrey Monmouth, but when Nick and Eleanor go to have it out with him, they find Monmouth’s stabbed body in his studio – and Nick is immediately flagged up as most likely suspect.

DI Scumble and DS Megan Pencarrow, Eleanor’s nice, have been assigned to investigate the murder but Eleanor isn’t leaving anything to chance – and once she starts investigating she learns Nick is far from the only candidate with a compelling motive for murder…*



Aivan ihastuttava uusi dekkari tuttavuus. Eleanor on viehättävä vanha rouva, jolla on mainio tapa unohtaa kertoa joitain asioita ja väliin hän kuitenkin ehtii kaikkien edelle. Voisin miltei sanoa häntä eräänlaiseksi Miss Marple hahmoksi, joskin ehkä hieman miellyttävämmäksi. Muutkin tärkeistä hahmoista ovat mielenkiintoisia ja heidän seuraansa on varmasti mukava palata toistekin.

Juoni etenee hyvin ja mukavasti. Ehkä omaan makuuni ratkaisu oli kuitenkin turhan helppo. Olin pitkään poliisia edellä ja yhdistellyt kertomuksen edetessä langat melkoisen hyvin yhteen. Juonen helppous ei kuitenkaan niin kauheasti haittaa. Se on riittävän mielenkiintoinen pitääkseen lukijan otteessaan ja jättää mainiosti tilaa kirjan sanalliselle annille. Vanhat sananlaskut ja englantilaisen pikkukaupungin arki ja tavat sekä sanonnat ovat kerrassaan ihastuttavaa luettavaa. Tunnelmaltaan kirja on mahtava! Suosittelen ehdottomasti koettamaan, jos rauhallisesti etenevä tutkimus kiinnostaa. Ja muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti