tiistai 22. toukokuuta 2018

M. Z. Kelly: Hollywood Assassin

Alkuteos: Hollywood Assassin (2014)
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 299
Kustantaja: ?
ISBN: ?
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Hollywood Alphabet Series #1
Peukku: q^^
Huom: saatavana ilmaiseksi Amazonista
Lukuhaaste 2018: 22. Kirjassa on viittauksia populaarikulttuuriin (35/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3, 4 ja 40
Hyllynlämmittäjä: 18

*Things could be worse for LAPD Detective Kate Sexton. Okay, so her ex-husband cheated on her and the DVD of his indiscretions made the rounds of the entire department, she’s broke and living above an appliance store with her canine partner Bernie who is a sexual predator, her British friend Natalie has a vocabulary that would make Howard Stern blush, and her mother is hallucinating about having sex with a dead president.

But things could be worse… like Kate could be stalked by a sadistic serial killer while she tries to solve a thirty year-old murder and save the life and reputation of a cop wanted for the crime. Come to think of it, maybe things couldn’t get any worse because this is Kate’s life.

Can Kate Sexton elude the killer, solve the cold case, keep Bernie’s sexual wanderlust in check, keep her best friend under control, save a cop from death row, and find love again? Only time, loads of trouble, and tons of laughs will tell. Hollywood Assassin has more twists and turns than a car chase on Sunset Strip with a Hollywood starlet at the wheel.*



Vauhdikas dekkari joka ottaa kyllä kaiken irti tapahtumaympäristöstään Hollywoodista. Tässä kirjassa on huumoria ja etsivän vaatteet ovat merkittävässä osassa. Ainakin sen mukaan, miten paljon niiden kuvailuun käytetään aikaa…

Henkilöhahmot ovat minusta jokseenkin kepoisia ja ehkä jotenkin väkinäisellä tavalla hauskoiksi pakotettuja. Kate itse on minun mielestäni kuin päivitetty ja pinnallistettu versio Sue Graftonin Kinseystä. Muutenkin sarja tuo kovasti mieleen Graftonin Aakkosdekkarit. Ja hänen kaverinsa Natalie on turhaan “seksikäs ulkomaalainen blondi”. Muista hahmoista sen enempää mainitsematta. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain omaa inhokkia ja suosikkia. Erikoisuutena mainittakoon kuitenkin Katen partneri, Bernie-koira. Mukavaa vaihtelua kun etsivä on koirapoliisi.

Kirjan juonikin on jokseenkin hääppöinen ja ennalta-arvattava. Ja Katen ja kumppaneiden tutkinta metodit jokseenkin kyseenalaisia... Pointti on kuitenkin se, että jos juonen ja hahmojen kepoisuuden antaa anteeksi, on kyseessä lopulta varsin humoristinen dekkari, jossa vauhtia kyllä riittää. Aivot narikkaan ja kevyttä lukemista, siihen tämä kirja sopii vallan passelisti.

Mainittakoon vielä, että kirjassa on viittauksia elokuviin ja esimerkiksi suoria lainauksia elokuvien repliikeistä. Itse en tosin ollut huomaavinani niitä, mutta tähän tietysti voi vaikuttaa se, että ylipäätään muistan ja tunnistan huonosti elokuvalainauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti