torstai 27. kesäkuuta 2019

Cassandra Clare: Taivaallisen tulen kaupunki

Alkuteos: City of Heavenly Fire (2014)
Kääntäjä: Terhi Leskinen
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: koko yhteisnide 639
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-27792-7
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Varjojen kaupungit #6
Peukku: q^^
Huom: yhteisniteessä Varjojen kaupungit IV-VI
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 6, 16, 17, 18, 29 ja 30
Hyllynlämmittäjä: 30


*Ylistetyn Varjojen kaupungit sarjan kauan odotetussa ja huikean jännittävässä päätösosassa Clary ja hänen ystävänsä taistelevat pahinta koskaan kohtaamaansa vihollista vastaan: Claryn omaa veljeä. Sebastian kääntää varjometsästäjiä puolelleen, raastaen erilleen perheitä ja rakastavaisia. Kauhistuttava taistelu maailman kohtalosta vaatii varjometsästäjiltä kauhistuttavia uhrauksia.*



Suuren sodan keskellä puidaan hyvin paljon nuorten rakastumisia ja heidän parisuhteidensa etenemisiä. Hormonit hyrräävät jännityksen seassa ja huumorikin kukkii. Itseäni hivenen ärsytti se, miten kaikki nuoret piti lähes väkisin parittaa jolle kulle ja miltei jokaiseen tarinaan saada edes jonkinlainen onnellinen loppu. Plussat sen sijaan siitä, miten ihmisten ennakkoluuloja käsitellään.

Tämän tarinan viimeinen osa esittelee myös joukon uusia sankareita. Löytyy Emmaa ja Julesia, Tessaa ja … En ehkä paljastakaan ketä kaikkia. Selvää on, että jatkoa tulee ja on tullutkin jo. Nämä uudet sankarit vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta ja uskon, että Varjojen kaupungeista pitäneet lukijat löytävät yhtä vauhdikasta ja jännittävää luettavaa näistä muista Claren kirjoista. Mukava, että hänen luomansa maailmansa elää ja hengittää edelleen. Itse taidan kuitenkin pitää ainakin tauon varjometsästäjien maailmasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti