lauantai 15. kesäkuuta 2019

J. A. Mäki: Kiskoja

Alkuteos: Kiskoja (2014)
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 74
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-0904-2
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18, 28, 29, 36, 40 ja 47


*Kiskoja pitkin helv… Helsinkiin.


Matka halki Suomen taittuu joutuisasti ravintolavaunun omalaatuisessa seurueessa. Kun väsynyt Valtte Railo lopulta vaipuu uneen, kuvitelmat muuttuvat karmaiseviksi - mutta ovatko ne unta ensinkään?


Jyrki Anselmi Mäki on kuvataiteilija, sarjakuvapiirtäjä ja kuttuurin sekatyöläinen, joka tunnetaan myös Radiopuhelimet-yhtyeestä. Esikoisalbumi Hermolomamatka oli Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaana vuonna 2012 ja sai kiittäviä arvioita.*
Tämän sarjakuvan luettuani olen iloinen siitä, ettei minulla ainakaan hetkeen ole tiedossani junamatkaa. Sen verran “mielenkiintoisen” kuvan sarjakuvasta saa ainakin koskien pitkänmatkan junareissuja… Löytyy viinamäen miehiä, rähinöitsijöitä ja yhden yön seuralaisia. Sekä tietenkin näitä outoja ja hiljaisia, jotka kummaksuttavat kaikkia. Sääliksi käy junassa työskenteleviä, joiden elämää nämä matkustajat vaikeuttavat. Mutta kun juna pääsee perille, voidaan kaikki unohtaa. Vai voidaanko?


Mustavalkoisen sarjakuvan toteutus on mieleenpainuva. Hahmot inhimillisiä, mutta selvästi sarjakuvamaisia. Minulle itselleni sarjakuva oli jokseenkin kammottava. Etenkin kaikki ne puput, jotka muuttuivat eläviksi kuolleiksi… Yök.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti