maanantai 10. kesäkuuta 2019

Grant Morrison: Klaus

Alkuteos: Klaus (2016)
Kuvittaja: Dan Mora
Teksti: Grant Morrison
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 208
Kustantaja: BOOM! Studios
ISBN: 978-1-60886-903-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Klaus #1-7
Peukku: ^^b
Huom: julkaistu alkujaan yksittäisinä lehtinä Klaus #1-7
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18, 27, 29, 35 ja 36

*He’s a myth. He’s a legend. He’s loved worldwide by children and adults alike… but does anyone truly know the origins of Santa Claus?

Set in a dark fantastic past of myth and magic, Klaus tells the story of how Santa Claus really came to be - the tale of one man and his wolf against a totalitarian state and the ancient evil that sustains it. Award-winning author Grant Morrison (All-Star Superman, The Multiversity) and artist Dan Mora (Hexed) revamp, reinvent, and reimagine a classic superhero for the 21st century, drawing on Santa’s roots in Viking lore and Siberian shamanism, and taking in the creepier side of Christmas with characters like the sinister Krampus. Klaus is “Santa Claus: Year One”, and finally answers the burning question: what does Santa Claus do on the other 364 days a year?*Kaupunkia tyrannisoi ilkeä paroni, jolla on omat ilkeät suunnitelmansa. Hän on esimerkiksi kieltänyt joulunajan juhlimisen ja lahjat. Hän on myös määrännyt miehet syvälle hiililouhokseen töihin. Ei mikään ihme siis, että pinnan alla kytee kapina. Tätä kapinaa lähtee johtamaan Klaus, mies joka elää yksinään metsässä seuranaan valkea susi.

Synkkä ja tummasävyinen sarjakuva, jossa hulluus hiipii nurkan takana ja ihmisiä ja eläimiä pahoinpidellään. Taustalla joulun iloinen sanoma lahjoista. Juoneltaan sarjakuva ei välttämättä sovellu kaikkein herkimmille. Minusta se oli oivallinen tulkinta joulupukin synnystä. Kuvitus on hieno ja värikylläinen. Pakko tunnustaa, etten ihan joulupukkia olisi tuollaiseksi itse kuvitellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti