lauantai 29. kesäkuuta 2019

Saul Black: Tappamisen pitkä oppimäärä

Alkuteos: The Killing Lessons (2015)
Kääntäjä: Elina Koskelin
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 445
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-1202-8
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Valerie Hart #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 15 ja 40
Lukulistalta: 31

*Stalkkaa. Sieppaa. Tapa. Toista.

“Juokse”, hänen äitinsä kuiskasi. “He ovat yhä täällä.”

Kymmenvuotias tyttö onnistuu pakenemaan perheensä murhapaikalta, mutta hänellä on vain yksi paikka minne mennä - eikä sekään ole turvallinen.

Sanfranciskolaispoliisi on jahdannut pakkomielteistä sarjamurhaajaa jo kolme vuotta, mutta johtolangat ovat vähissä.

Saul Blackin trilleri sukeltaa syvälle psykopaattisen tappajan pään sisälle ja sydämensä ruhjoneen poliisin demonien pariin.*


Luin jokunen vuosi tämän sarjan toisen osan. Nyt oli korkea aika lukea tämä ensimmäinenkin.

Valerie kärsii kirjassa monista ongelmista. Hän ei ole toipunut pilalle menneestä parisuhteesta eikä sen tuhoon vaikuttaneesta murhatutkimuksesta. Nainen on aikalailla romahtamassa kokoon. Alkoholismi ja suunnaton stressi murentavat naista, joka taistelee eteenpäin aikalailla pelkällä sisulla. Hän on hahmona ihastuttavan omapäinen ja ristiriitainen, mielenkiintoinen. Muihin poliiseihin ei tässä kirjassa oikein saa kontaktia. Pieniä maistiaisia annetaan, mutta kovin syvälle ei kehenkään oikeastaan mennä. Suhteet lukijan ja tärkeiden henkilöhahmojen välillä ovat vielä melko tunnustelevia.

Kirjassa seuraillaan varsin julmia ja kieroutuneita tapahtumia useampien henkilöiden näkökulmasta. Valerie ja pari poliisia, mutta myös pieni tyttö, nuori nainen, vanha mies ja kirjan pahikset saavat äänensä esiin. Lukijan edessä on maisema, jossa hulluus ja selväjärkisyys sekoittuvat toisiinsa kutkuttavasti. Kirjaa ei paikoitellen malttaisi laskea ollenkaan käsistään. Tätä tukee vielä sen dynaaminen rakenne. Koko ajan tuntuu tapahtuvan jotain ja kerronta vaihtelee nopeassa rytmissä paikasta toiseen. Jännittävää!

En suosittele tätä kirjaa kaikkein herkimmille lukijoille. Aihe ei ole mukavimmasta päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti