Alkuteos: Kannibaalikirja - kirjoituksia ihmissyönnin historiasta (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 184
Kustantaja: Salakirjat
ISBN: 978-952-7204-33-7
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
*Kannibaalikirja - kirjoituksia ihmissyönnin historiasta on ensimmäinen suomalainen asiateos ihmissyönnistä, eräästä äärimmäisestä tabusta. Se etsii vastausta kysymykseen, mikä on kautta historian saanut ihmiset syömään toisia ihmisiä - ja miksi kannibalismi kiehtoo niin paljon, että sitä on kuvattu taiteessa ja viihteessä vuosisatojen ajan. Kannibaalien jäljillä kuljetaan Amerikan mantereen vanhoista kulttuureista Papua-Uuden-Guinean sademetsiin, haaksirikkoutuneilta purjelaivoilta kommunistisiin diktatuureihin, ja 1920-luvun Saksasta 2000-luvun alun Tampereelle. Valokeilaan pääsevät myös Hannibal Lecterin ja Leatherfacen kaltaiset kauhuhahmot.
Kannibalismin historian kartoittaminen on ihmisyyden rajojen kartoittamista sanan kaikissa merkityksissä. Se jättää meille lukuisia hankalia kysymyksiä: miten ihminen eroaa muusta luomakunnasta, ja mitä moraali tai ihmisluonto oikeastaan ovat? Mitä tarkoittaa jako Meihin ja Niihin?*
Sinällään mielenkiintoinen kokoelma erilaisia esimerkkejä kannibalismista. Tässä kirjassa esitellään jokunen kannibalismitapaus, kuuluisia kannibaaleja ja mainitaan esimerkkejä kannibalismista populaarikulttuurissa. Varsin kattava perustietopaketti varsin vaietusta aiheesta. Pientä miinusta annan kirjan jokseenkin raskaasta kirjoitustyylistä. Aihe on toki sellainen, ettei siitä varmastikaan voi kovin kevyesti kirjoittaa, mutta paikoitellen teksti on melko puuduttavaa luettavaa. Kannattaa siis lukea pienemmissä pätkissä ja jotain iloisempaa/kevyempää kaverina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti