sunnuntai 29. lokakuuta 2023

JP Koskinen: Elokuun viimeinen ehtoollinen

Alkuteos: Elokuun viimeinen ehtoollinen (2022)

Lukija: Panu Kangas

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: CrimeTime

Kesto: 7h 55min

ISBN: 9789523824416

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Murhan vuosi #8

Peukku: q^^



*Elokuun viimeinen ehtoollinen on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan kahdeksas osa.


Arosuon suvun salaisuudet raottuvat pala palalta. Kahden sukupolven valtataistelu hyvän ja pahan välillä jatkuu.


Salaperäisen Totuuden veljeskunnan perustaneet kaksoset Edvard ja Kondrad saavat sydänkohtauksen samana päivänä, ja veljeksistä Edvard menehtyy. Kondradin poika Lauri epäilee, ettei hänen setänsä kuolema ollut luonnollinen ja palkkaa Kalevi Arosuon ja Juhon selvittämään tapausta. Totuuden veljeskunnan pinnan alla piilee valtataistelu, johon sekaantuminen osoittautuu nopeasti vaaralliseksi.


Juhon päävamma ei ota parantuakseen ja menneisyyteen sijoittuvat unet piinaavat häntä yhä. Samalla Kalevi Arosuon ja tämän veljen Voiton menneisyys alkaa hiljalleen hahmottua, eikä se näytä kovin mukavalta.


Mitä puuhataan Totuuden veljeskunnan kokoussaleissa? Oliko Arosuon veljen kuolema lopultakaan onnettomuus? Arosuon arvoitusten ja työn ristipaineessa Juhon elokuusta muodostuu piinaavan kuuma.*




Minun on tunnustettava, että tämän osan jälkeen olen vähän "puusta pudonnut". Jotenkin olin ajatellut, että sarjassa seurataan yhtä vuotta kuukausi kerrallaan. Mutta jotenkin tästä osasta tuli tuntu, että joistakin aikaisemmista tapahtumista on kulunut kauemmin. Lisäksi nyt taisivat tulla ensimmäiset kunnon viittaukset siihen, että tässä eletään tosiaan aikalailla nykyaikaa. Ihan sotineen kaikkineen. Korjatkaa jos olen väärässä!


Käsillä on kimurantti tapaus, joka johdattaa hämyisiin käytäviin ja tapaamisiin. Suoraan salaseurojen pariin ja niiden sisäisiin valtataisteluihin. Ne ovatkin aika jänniä ja tapahtumat paljastavat uusia puolia myös Juhosta ja Arosuosta. Eikä Juho ainakaan tunnu edelleenkään ottaneen opikseen muutamista perustavanlaatuisista asioista...


Paitsi isoa tapausta, selvitellään myös perintöasioita ja Arosuon-suvun vanhoja salaisuuksia. Juhon elävät unet jatkuvat myös noidanmetsästyksellä.


Kangas lukee mukavasti ja hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti