lauantai 5. lokakuuta 2024

Brian Herbert & Kevin J. Anderson: Dune : House Harkonnen. Volume one

Alkuteos: Dune : House Harkonnen. Volume one (2023)

Kuvittaja: Michael Shelfer

Teksti: Brian Herbert & Kevin J. Anderson

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: BOOM! Studios

Sivumäärä: 112

ISBN: 9781608861347

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Dune / House Harkonnen #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Dune: House Harkonnen -sarjakuvalehden numeroissa 1-4



*Discover the crucial backstory of House Atreides’ bitter rivals that no Dune fan will want to miss!


Delve into the past of Gurney Halleck, Leto Atreides, Lady Jessica, and Liet Kynes, and discover how the complex and brutal machinations of House Harkonnen shaped their future! What difficult choices will tear Leto apart as Baron Harkonnen plots against not just House Atreides, but the Bene Gesserit and the Emperor himself? And who watches Duke Atreides from afar? This dangerous figure holds untold significance for his future and lineage…


The second NYT Bestselling prequel to Dune is adapted for the first time by award-winning novelists Brian Herbert and Kevin J. Anderson and artist Michael Shelfer (Domino), unveiling a closer look at the rising conflict between beloved characters and bitter villains. Collects Dune: House Harkonnen #1-4.*



Sarjakuva jatkaa Dune : House Atreidesissa alkanutta Dyyni-kirjoista tuttujen vanhempien hahmojen nuoruuden seuraamista. Nyt tutkaillaan enemmän Harkonnenin huonetta, Bene Gesserittejä ja Gurney Halleckia. Toki muutkin tutut hahmot pyörähtävät näyttämöllä ainakin hetkellisesti.

Ihana, miten hahmojen historia avautuu lukijalle. Aina parempi on se, että myös sarjakuvan kuvitus toimii.

perjantai 4. lokakuuta 2024

Henry Zebrowski & Marcus Parks: Operation Sunshine. Volume 1, Blood run

Alkuteos: Operation Sunshine. Volume 1, Blood run (2024)

Kuvittaja: David Rubín

Teksti: Henry Zebrowski & Marcus Parks

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Dark Horse Books

Sivumäärä: 120

ISBN: 9781506737560

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Operation Sunshine #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Operation Sunshine -sarjakuvalehden numeroissa #1-4



*A group of young, alienated vampires known as "bugs" plot to steal a magical object from ancient monstrous vampires to turn themselves back to human. Along the way they uncover a sprawling monster underground, a top-secret plot run by the elder creatures, elite militant vampire slayers, and madness beyond imagining blocking their path to humanity.*









Vampyyrien ja näiden vähempiarvoisten "jälkeläisten" välistä kahakointia. Ja jotain ihme armeija-härdelli-bärdelliä ja vampyyrien (siis niiden oikeiden OV-vampyyreiden) sisäisiä valtataisteluita.


Hex on "bug", eli ei siis syntyperäinen vampyyri. Hän pyrkii elämään mahdollisimman ihmismäistä elämää ja hänellä on kapinallinen maine. Sitten hän törmää tyyppiin, joka on vasta muuttunut bugiksi. Ja sitten he törmäävät OV-vampyyriin, jolla on omat pahat mielessä. Äkkiä kaksikko onkin aika jännällä missiolla...


Juoni poukkoilee ja jotenkin minun oli hankala tavoittaa kaikkia tasoja. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että tekstiä on joissain kohdin melkoisesti.


Kuvitus ei ole oikein minun makuuni. Se on jotenkin liian rentoa ja rujoa. Enkä pidä hahmojen ilmeistä tai siitä, miten rumiksi OV-vampyyrit on yleensä esitetty. Myös nahkaremmihuumori menee vähän ohi.


Minun kohdallani tämä ei mene jatkoon.


torstai 3. lokakuuta 2024

Chrissy Williams: Golden rage 1

Alkuteos: Golden Rage 1 (2023)

Kuvittaja: Lauren Knight

Teksti: Chrissy Williams

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 152

ISBN: 9781534324688

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Golden Rage #1

Peukku: q^^

Huom: kokoaa Golden rage -sarjakuvan osat #1-5



*Older women have been deemed useless to society and abandoned on a remote island, where they must fight to the death, whilst making friends and dessert. Welcome to GOLDEN RAGE: a not-too distant dystopia where BATTLE ROYALE meets THE GOLDEN GIRLS.


COLLECTS GOLDEN RAGE #1-5*















On väärin sanoa, että vanhat naiset. Pikemminkin kyse on naisista, jotka eivät enää hyödytä yhteiskuntaa. Eli tässä tapauksessa kyse on naisista, jotka eivät ole enää hedelmällisiä.

Saari on oma eristetty yhteisönsä, jonne säännöllisesti tuodaan uusia asukkaita. Saaren vanhat asukkaat taas koettavat selviytyä miten taitavat. Vahvimman oikeudella. Näin ollen saaren oma yhteiskunta muotoutuu aina silloin tällöin uudestaan. Nyt saarelle heitetään nuorempi nainen, joka joutuu selviytymään uusien ja odottamattomien ystäviensä avulla. Tapahtumia seuraillaan vuorollaan useamman naisen kautta.

Miksi naiset on oikeastaan alkujaan laitettu saarelle? Ja mitä heille ollaan nyt tekemässä? Kuka on vahvin ja millaisia liittoja saarella voi muodostua?

Jännän oloinen alku, joka herättää kysymyksiä jatkoa ajatellen.

Kuvitus on aika väkivaltaista, joten ei herkille.

keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Anne Muhonen: Tyttö ja korppi

Alkuteos: Tyttö ja korppi (2024)

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Hertta Kustannus

Sivumäärä: 86

ISBN: 9789524060462

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*Ellenin sielueläin on korppi nimeltä Edgar: varsinainen pahanilmanlintu, joka mieluiten pysyttelisi Ellenin kanssa heidän ränsistyneen kotitalonsa piirissä. Ellen itse haaveilee uusista paikoista ja seikkailuista: jos hän vain saisi tällä kertaa Uudispäivän päivityksessä siivet, hän ja Edgar voisivat yhdessä lentää maailman ääriin.


Mutta vielä Ellenillä ei ole siipiä, joten Ellen ja Edgar kapuavat kylpyammeesta tehtyyn kuumailmapalloon ja lähtevät kohti Uudistamoa. Matkaan tulee kuitenkin mutkia, kun mukaan tempautuva naapurin Poe käyttäytyy kummallisesti - ja häämöttäjätkin ovat liikkeellä...


Tyttö ja korppi on jännittävä, tummasävyinen fantasiasarjakuva. Sen maailma on yhdistelmä kansansatuja ja dystopiaa, steampunkia ja gotiikkaa, mutta tarinan ytimessä lämmittää ystävyys ja oman polun löytäminen.


Anne Muhonen on vantaalainen kirjailija, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän sai idean Tyttö ja korppi -sarjakuvaan Inktober-haasteessa, jossa piirretään lokakuun ajan joka päivä kuva vaihtuvan vihjesanan mukaan: nämä kuvat olivat alkusysäys Ellenin ja Edgarin tarinalle.*




Tulevaisuudessa ihmiset matkustavat tuulisolmuilla ja saavat päivityksiä. Päivityksistä huolehtii yhtiö, joka kerran vuodessa hoitaa koko homman. Jotkut ovat kuitenkin huomanneet, että yhtiössä ja sen päivityksissä on jotain hämärää. Nyt asiat alkavat selviämään myös Ellenille, jonka matkaa Uudispäivän juhlaan sarjakuva seuraa.

Tarina on kiintoisa ja idea ihmisiä ja ihmisyyttä muokkaavasta suuryrityksestä pelottava.

Kuvitus on mustavalkoista, jota turkoosi väri korostaa. Pidän mustan musteen käytöstä. Se on ihanaa katsottavaa. Ihmisten silmät taas ovat minusta aavistuksen pelottavia ja tuijottavia.

tiistai 1. lokakuuta 2024

Dave Justus & Lilah Sturges: Everafter. 1, The pandora protocol

Alkuteos: Everafter. 1, The Pandora Protocol (2017)

Kuvittaja: Travis Moore & Steve Rolston

Teksti: Dave Justus & Lilah Sturges

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kustantaja: DC Comics

Sivumäärä: 132

ISBN: 9781401268367

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Everafter #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Everafter: From the Pages of Fables -sarjakuvalehden numeroissa 1-6



*From the team that brought you FABLES: THE WOLF AMONG US comes a new chapter of the FABLES legacy! In a post-Fables world where magic abounds, it can be wielded for the greater good or used to plant the seeds of anarchy and terrorism. The Shadow Players are a global network of agents--both Fable and mundane--tasked with policing a newly enchanted world and protecting humanity from itself. EVERAFTER features the return of series favorites Bo Peep, Peter Piper, Hansel, and Connor Wolf, as well as exciting new characters and a terrifying new villain! Written by FABLES: THE WOLF AMONG US veterans Matthew Sturges and Dave Justus with gorgeous art by Travis Moore (FABLES: THE WOLF AMONG US, JLA ALL-STARS), you won't want to miss this series that FABLES creator Bill Willingham himself told us we had to get into your hands as quickly as possible! Collects EVERAFTER: FROM THE PAGES OF FABLES #1-6.*




Fablet ovat joutuneet sopeutumaan vähän erilaiseen elämään kun Fabletown ja muut vanhat tukikohdat ovat sortuneet ja keisari kukistettu. Ja kun magia on alkanut virrata tähän tavalliseen maailmaan. Oma erikoisyksikkönsä tarkkailee ja hoitelee salaisia tapauksia, jotka liittyvät magiaan ja muutoksiin. Nyt se saa uuden jäsenen - Connor Wolffin. Mitenkä nuorukaisen sopeutuminen agenttielämään lähtee käyntiin? Ja millaisia tehtäviä tyypeille on tarjolla?

Erikoinen jatko Fables-sarjakuvalle. Toimii jännityksen ystäville oikein hyvin.

Kuvitus on aikusille suunnattua mm. väkivaltaisuuden takia.