perjantai 4. lokakuuta 2024

Henry Zebrowski & Marcus Parks: Operation Sunshine. Volume 1, Blood run

Alkuteos: Operation Sunshine. Volume 1, Blood run (2024)

Kuvittaja: David Rubín

Teksti: Henry Zebrowski & Marcus Parks

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Dark Horse Books

Sivumäärä: 120

ISBN: 9781506737560

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Operation Sunshine #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Operation Sunshine -sarjakuvalehden numeroissa #1-4



*A group of young, alienated vampires known as "bugs" plot to steal a magical object from ancient monstrous vampires to turn themselves back to human. Along the way they uncover a sprawling monster underground, a top-secret plot run by the elder creatures, elite militant vampire slayers, and madness beyond imagining blocking their path to humanity.*









Vampyyrien ja näiden vähempiarvoisten "jälkeläisten" välistä kahakointia. Ja jotain ihme armeija-härdelli-bärdelliä ja vampyyrien (siis niiden oikeiden OV-vampyyreiden) sisäisiä valtataisteluita.


Hex on "bug", eli ei siis syntyperäinen vampyyri. Hän pyrkii elämään mahdollisimman ihmismäistä elämää ja hänellä on kapinallinen maine. Sitten hän törmää tyyppiin, joka on vasta muuttunut bugiksi. Ja sitten he törmäävät OV-vampyyriin, jolla on omat pahat mielessä. Äkkiä kaksikko onkin aika jännällä missiolla...


Juoni poukkoilee ja jotenkin minun oli hankala tavoittaa kaikkia tasoja. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että tekstiä on joissain kohdin melkoisesti.


Kuvitus ei ole oikein minun makuuni. Se on jotenkin liian rentoa ja rujoa. Enkä pidä hahmojen ilmeistä tai siitä, miten rumiksi OV-vampyyrit on yleensä esitetty. Myös nahkaremmihuumori menee vähän ohi.


Minun kohdallani tämä ei mene jatkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti