maanantai 21. lokakuuta 2024

Maria Grund: Kuolemansynti

Alkuteos: Dödssynden (2020)

Kääntäjä: Kari V. Koski

Lukija: Karoliina Niskanen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 11h 26min

ISBN: 9789511391296

Muoto: e-äänikirja

Sarjamerkintä: ?

Peukku: ^^b



*Seitsemän lasta, seitsemän kuolemansyntiä. Piinaavan jännittävä, hurjatahtinen ruotsalaistrilleri naulitsee lukijan paikoilleen.


Teinitytön ruumis löytyy syrjäiseltä paikalta ranteet katkaistuna, köysi hiuksissa. Pian tämän jälkeen poliisia työllistää rikkaan keräilijän surma. Tämä on vasta alkua raakojen murhien sarjassa, joka ravistelee idyllistä Itämeren saarta.


Rikostutkija Sanna Berling on menettänyt perheensä pyromaanin uhrina. Hänen uusi työparinsa on äkkipikainen Eir Pedersen, joka on häädetty omasta yksiköstään mantereelta. Ensimmäisen tapauksensa äärellä naiskaksikko joutuu kohtaamaan ihmisluonnon synkimmät kolkat.*




Kaksi varsin erilaista poliisia isketään keskelle kamalia murhia. Toinen kipuilee edelleen menneisyydessä tapahtuneiden kauheuksien kanssa, toinen taas kamppailee oman nykyisyytensä kanssa. Kummassakin on voimaa ja päättäväisyyttä, joista kumpaakin tarvitaan.


Kirjassa kaksi varsin erilaista tapausta kohtaa toisensa. Aluksi ne vaikuttavat täysin erillisiltä, mutta sitten alkaa aavistus johdattelemaan niitä toisiaan kohti. Joissain paikoissa vinkit ovat niin selviä, että itse lukijana/kuuntelijana jouduin hakkaamaan päätäni seinään siksi, etteivät poliisit millään tuntuneet niitä tajuavan. Ilman näitä lähes alleviivattuja kohtia kirjan juoni on oikein hyvä ja jännittävä. Tapahtumia on riittävästi ja vauhti pysyy hyvin yllä. Pitkästymään ei ehdi.


Henkilöhahmoihin tutustutaan vähitellen ja heistä paljastuu hitaasti aina vain uusia puolia. Mukana on kiintoisia sivuhenkilöitäkin. Sekä aikamoisia p*skakasoja.


Toivon, että tähän tulisi jatkoa.


Niskanen lukee mukavasti ja selkeästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti