keskiviikko 23. lokakuuta 2024

Taylor Jenkins Reid: Juhlat Malibussa

Alkuteos: Malibu Rising (2021)

Kääntäjä: Jaakko Kankaanpää & Riina Vuokko

Lukija: Outi Vuoriranta

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Gummerus

Kesto: 12h 2min

ISBN: 9789512429912

Muoto: e-äänikirja

Peukku: ^^b



*Kesä 1983 päättyy Nina Rivan eeppisiin bileisiin Malibun paratiisirannan huvilalla. Sinä iltana kaikki haluavat olla Rivan kuuluisan sisarusparven lähipiiriä. Villin juhlayön aikana Ninan, Jayn, Hudin ja Kitin elämä kuitenkin muuttuu peruuttamattomasti.


New York Times -bestselleriksi noussut kesän täydellisin lukuromaani kertoo sisaruksista, joiden pintakiillon alla piilee traaginen lapsuus.*



Tämä kirja hurmasi minut kertakaikkiaan ja kokonaisvaltaisesti.


Tarina kertoo pienillä aikavaihteluilla neljästä sisaruksesta ja heidän elämästään. Yksi taso elää kuluvaa päivää, jolloin on tarkoitus järjestää perheen jo legendaarisiksi nousseet juhlat. Henkilövaihdoksilla seuraillaan milloin kutakin sisarusta kerrallaan. Toinen aikataso taas heittää lukijan/kuuntelijan menneisyyteen, jossa seurataan vaiheita heidän vanhempiensa tapaamisesta ja heilastelusta alkaen vähitellen kohti nykyista aikaa. Menneisyys paljastaa sisaruksista ja heidän elämästään asioita, jotka valottavat myös heidän nykyisiä valintojaan.


Sisarukset ovat sympaattisia ja omalla tavallaan melkoisia helmiä. Heillä kullakin on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Heidän kunkin on oivallettava jotain ja osattava päättää joistain. Myös heidän vanhempansa ovat melkoisia tapauksia ja menneisyyttä seuratessa ei voi kuin ihailla miten kaikesta on selvitty.


Miljöönä Malibu ja sen rannat ovat mielettömän upeat ja antavat jännittävät puitteet tapahtumille, jotka joissain kohdissa voivat vetää kylmiksi. Itse ainakin huusin mielessäni pariin otteeseen "EI!"


Hieno tarina, hienot henkilöt. Kerrottu todella hyvin. Suosittelen!


Vuoriranta lukee erinomaisesti ja tunteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti