maanantai 14. lokakuuta 2024

Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen

Alkuteos: Merireittejä menneisyyteen - Kun rakastuin kuolleeseen merikapteeniin (2022)

Lukija: Usva Kärnä

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 10h 16min

ISBN: 9789511406617

Muoto: e-äänikirja

Peukku: q^^



*Lumoava tositarina kahdesta kiehtovasta matkasta yli maailman merien.


Nälkävuosien kurittaessa Pohjolaa merikapteeni ja seikkailija Fridolf Höök varustaa purjeveneen ja lähtee etsimään uutta elämää Siperian takamailta, auringossa hehkuvien simpukoiden maasta.


Yli sata vuotta myöhemmin Katariina Vuori pakkaa rinkkansa tietämättä, että päähänpisto vie hänet viideksi vuodeksi kokonaan meren armoille, matkakumppaneina vain kissa ja uusi lomatuttavuus, australialainen Nick.


Koukuttava seikkailutarina kahdesta toisiinsa kietoutuvasta purjehduksesta on rakkaudentunnustus merelle, purjehtimiselle ja rohkeudelle toteuttaa unelmia.*




Nuori nainen rakastuu ja päätyy merille purjehtimaan ympäri maailmaa alkuun lähes tuntemattoman miehen kanssa. Samaan aikaan hän rakastuu myös jo aikaa sitten kuolleeseen merimieheen ja alkaa tutkia tämän elämäntarinaa. Kaksi purjehtijaa ja kaksi matkaa sekoittuu toisiinsa ja kumpaakin elämää ruoditaan välillä aika armottomasti.


Välillä kirja on ihan kiinnostava, välillä taas tuntuu että asiat jahkaavat paikoillaan. Historialliset asiat ovat ehdottomasti mielenkiintoisimpia.


Kärnä lukee mukavasti, mutta jotenkin innottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti