tiistai 12. lokakuuta 2021

Ed Brubaker & Sean Phillips: Friend of the devil : a Reckless book

 

Alkuteos: Friend of the Devil (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534318366

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Reckless #2

Peukku: ^^b

*Bestselling crime noir masters Ed Brubaker and Sean Phillips are back with another new original graphic novel in the RECKLESS series.

Meet Ethan Reckless: Your trouble is his business, for a price.

A former Sixties radical and undercover agent, Ethan is one part repo man, one part private eye, and one part wrecking ball. Now it’s 1985, and things in Ethan’s life are going pretty well.. until a missing woman shows up in the background of an old B movie, and Ethan is drawn into Hollywood’s secret underbelly as he hunts for her among the wreckage of the ‘70s.*






Recklessin toinen sarjakuva on yhtä dynaamista laatua kuin ensimmäinenkin. Tarina on hienosti kerrottu ja pitää sisällään näppäriä yllätyksiä. Siinä on jännitystä, hieman romantiikkaa ja kivasti oman aikansa henkeä. Ihana kun kaikki jännärit eivät ole pelkkää räiskintää ja takaa-ajoa. Vaikka niitäkin tästä löytyy.

Kuvitus toimii hyvin ja se on kiinnostavaa jälkeä. Tyypillisesti tälle kaksikolle värit ovat välistä todella voimakkaita ja yllättäviä. Joissain kohdin melko raakaa jälkeä, joten ei herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti