lauantai 16. lokakuuta 2021

Sylvain Runberg: Warship Jolly Roger. Book one, No turning back

 

Alkuteos: Warship Jolly Roger 1 (2014)

Kääntäjä: Mike Kennedy

Kuvittaja: Miquel Montlló

Teksti: Sylvain Runberg

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 114

Kustantaja: The Lion Forge

ISBN: 9781942367239

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Warship Jolly Roger #1

Peukku: ^^b

Huom: sisältää Warship Jolly Roger. 1, Sans retour ja Warship Jolly Roger. 2, Déflagrations

*Confederation Commander Jon T. Munro was serving a life sentence for a war crime he was forced to commit, left to take the fall for the politicians and brass who were truly to blame.

But now he is free, after a jailbreak gone awry, and in possession of the most powerful cruiser in the Confederate Armada, which he renamed “The Jolly Roger.”

On the run with a rag-tag crew of misfit ex-cons, his agenda is simple: justice.*




Sarjakuva vie lukijan keskelle kiivaita poliittisia konflikteja. Munro on ollut hyvä sotilas, joka on tehnyt vain mitä on käsketty. Mutta hänet on hylätty haille niin sanotusti kun tarvittiin syntipukkia. Totuuden tietää vain pari ihmistä koko universumissa. Ja nyt nämä ihmiset ovat törmäyskurssilla…

Munro on rauhallinen mies, mutta kun hänelle ja hänen perheelleen tehdään vääryyttä, on hän valmis käymään sotaan. Tähän sotaan päätyvät mukaan myös muutamat samaan aikaan vankilasta paenneet henkilöt. Joilla kullakin on oma menneisyytensä ja omat salaisuutensa.

Hyvää toimintaa. Yllätyksiä. Kiintoisia ja jännittäviä hahmoja, joista haluaa tietää enemmän. Kerronta vaihtelee nykyisyyden ja muistojen välillä. Vuosissa ja paikoissa saa olla toisinaan tarkkana.

Kuvitus on hyvää jälkeä. Se on tarkkaa ja vauhdikasta. Värit toimivat hyvin. Hahmoissa ja maisemissa on persoonallisuutta. Paikoitellen veristä jälkeä, joten ei herkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti