keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Jeff Lemire: Sweet tooth. [1] : Out of the deep woods

 

Alkuteos: Sweet tooth. [1] : Out of the deep woods (2010)

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Sivumäärä: 126

Kustantaja: DC comics

ISBN: 9781401226961

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Sweet tooth #1

Peukku: ^^b

Huom: alun perin julkaistu Sweet tooth -sarjakuvalehden numeroissa 1-5

*The world beyond the trees is almost dead.

A decade ago the Affliction raged like a forest fire, killing billions, and the only children born since are a new breed of human/animal hybrid. Gus is one of these endangered children, a boy with a sweet soul, a sweeter tooth - and the features of a deer.

But kids like Gus have a price on their heads. When vicious hunters descend on his isolated forest home, a mysterious and violent man called Jepperd rescues Gus. The hulking drifter promises to lead Gus to “The Preserve”, a fabled safe-haven for hybrid children.

As the two cross this dangerous new American frontier, will Jepperd corrupt “Sweet Tooth”, as the killer has nicknamed him, or will it be Gus’s heart that changes Jepperd?

In the tradition of The Road and The Stand, Eisner Award-nominated writer-artist Jeff Lemire (THE NOBODY, Essex County) presents a bold new post-apocalyptic vision of the fate of humankind, the values of innocence, and the unexpected friendships that can emerge in even the darkest of places.*Tartuin tähän sarjakuvaan kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että pidän Lemiren kirjoittamista tarinoista. Toinen on se, että ilmeisesti tästä sarjakuvasta on tehty Netflix-sarja. En kylläkään ole sarjaa katsonut, mutta ehkä sitä voisi…

Maailmassa on tapahtunut jotain. Ihmisiä kuolee ja osa lapsista syntyy osittain eläiminä. Nuori Gus on kasvanut koko ikänsä metsässä ja nähnyt vain isänsä. Äitiään hän ei edes muista. Sitten isäkin kuolee ja Gus jää yksin. Kunnes hän törmää kahteen metsästäjään, jotka haluavat palasensa hänestä. Mutta metsästäjille käy jännästi, kun paikalle saapuu Jepperd, joka lupaa viedä Gusin eräänlaiseen turvapaikkaan. Matka ei tietenkään ole täysin turvallinen ja ongelmaton ja Gusin ja Jepperdin välejä on kiinnostava seurata. Mutta millainen onkaan tämä turvapaikka? Sitä joutuu odottamaan seuraavaan osaan.

Kutkuttava ja jännittävä tarina ja mukava kuvitus. Ei herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti