maanantai 25. lokakuuta 2021

Ninni Schulman: Tervetuloa kotiin

 

Alkuteos: Välkommen hem (2016)

Kääntäjä: Jukka-Pekka Pajunen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 331

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520432423

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Hagfors #5

Peukku: q^^

*Painajaisten luokkakokous

Ninni Schulman on Ruotsin Leena Lehtolainen, mestarillinen arjen jännityksen kuvaaja. Tervetuloa kotiin muistuttaa, että minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Kuka haluaisi palata yläkouluvuosiin? Ei ainakaan Magdalena Hansson, mutta luokkakokoukseen hän silti päätyy, saattaahan sieltä löytyä aihe lehtijutulle. Kaikki menee vielä pahemmin pieleen kuin olisi voinut uskoa, ja krapulaisena aamuna selviää, että yksi on joukosta poissa. Liittyykö murha menneisyyteen? Poliisit Petra Wilander ja Christer Berglund yrittävät tutkia tapausta, johon myös Christerin sisar on sekaantunut.

Toimittaja Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Schulman asuu Tukholmassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.*




Edellisestä osasta on kulunut jokunen tovi. Sen huomaa selvästi henkilöhahmojen tilanteista. Magdalena tuntuu vajonneen eräänlaiseen masennukseen, Petra toipuu leikkauksesta ja kokee avioliiton sisäistä kriisiä. Christerillä ja Torunilla on omat perhemurheensa… Tuttujen hahmojen vaiheita seurataan jokseenkin tasapuolisesti ja heidän välillään vaihdellaan hyvin, joten kiinnostus säilyy yllä. Etenkin kun kukin hahmo sidotaan taitavasti mukaan käsillä olevaan tapaukseen.

Luokkakokous ja sen pintaan nostattamat muistot saavat lukijan mukaansa. Kirja leikkii hyvin epäilyksillä ja menneen ja nykyisyyden sekoittumisella. Se saa pohtimaan omia nuoruuden muistoja ja sitä, miten hauraita yläkouluikäiset nuoret vielä ovat. Ja mitä vahinkoa he voivat toisilleen pahimmillaan tehdä…

Jännittävä juoni. Hyviä hahmoja ja loistavaa leikittelyä herkullisilla tilanteilla. Vankkaa jatkoa Magdalenan tarinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti