tiistai 12. lokakuuta 2021

Hannah Eaton: Blackwood

 

Alkuteos: Blackwood (2020)

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 368

Kustantaja: Myriard Editions

ISBN: 9781908434715

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

*Two people have been murdered in the ancient woodland beside the town of Blackwood. Although sixty-five years apart, the murders have uncanny echoes of each other. Evidence and local lore suggest overtones of ritual or of the occult, but despite thorough police investigations, no charges have been made. Peg, now in her nineties, and her great-grandson, eleven-year-old Mason, hold some clues to the town’s secrets but she is dismissed as unreliable and no one wants to listen to a child.

Hannah Eaton skilfully handles her cast of townspeople with warmth, humour, and humanity, reserving special sympathy for the outsiders - both victims and investigators - who dare to penetrate the community’s closed doors.*




Blackwood ei iskenyt minuun. Yksi syy on sen hitaasti etenevä tarina, toinen kuvitus. Aloitetaan tarinasta.

Tarina kuulostaa jännittävältä. Mutta se on kerrottu todella hitaasti. Tapahtumat vaihtelevat menneen ja nykyisyyden välillä. Suurin osa on kuvattu vain ihmisten puheilla. Tekstiä ei oikein tahdo jaksaa lukea. Etenkään kun henkilöhahmoja on todella monta eikä heistä kaikista tahdo oikein pysyä perillä. Ei vaikka sarjakuvan alkuun on laitettu eräänlaiset “sukupuut”.

Kuvitus sitten. Se on periaatteessa mustavalkoinen, vaikka väri onkin vihertävä. Ihmiset ovat monesti toistensa näköisiä ja kuvissa on minun makuuni jotain kankeaa. Ne eivät oikein herää henkiin. Paikoitellen ruutujen oma elämä tekee sarjakuvasta ikävän seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti