sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Johan Harstad: Darlah : 172 tuntia Kuussa

 

Alkuteos: Darlah - 172 timer på månen (2008)

Kääntäjä: Elina Uotila

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Sivumäärä: 438

Kustantaja: Karisto

ISBN: 978-951-23-5425-2

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

*Nasa aikoo palata Kuuhun yli 40 vuoden jälkeen ja järjestää ennennäkemättömän, maailmanlaajuisen arvonnan, jonka voittajat pääsevät mukaan matkaan. Onni suosii kolmea nuorta: norjalaista Miaa, japanilaista Midoria ja ranskalaista Antoinea. Lähtölaskennan koettaessa koko maailma jännittää heidän mukanaan - paitsi eräs dementoitunut entinen astronautti. Hän seuraa kauhulla vanhainkodin tv:stä matkan uutisointia - Kuuhun ei pidä palata! Mutta nuoret ovat jo perillä Darlah-nimisellä kuuasemalla.

[Viivakoodi peittää loput.]*







Kirja on jaettu useampaan lyhyeen osaan. Ensimmäisessä tutustutaan nuoriin ja kerrotaan heidän kunkin syynsä osallistua tähän erikoiseen arvontaan. Toisessa seurataan heidän vaiheitaan Maassa kun heitä valmistellaan matkalle. Kolmas osa käsittelee vaiheita avaruudessa. Lopussa selvitellään sitten “jälkipyykkiä”. Osat ovat minusta epätasapainossa. Maassa kulutetaan kamalan paljon aikaa, itse avaruus ja Kuu jäävät todella vähälle. Minkä kyllä ymmärtää, mutta itse olisin kaivannut enemmän toimintaa Kuussa.

Kirjan nuoret ovat samaistuttavia ja kiinnostavia. Aikuiset jäävät hivenen etäisiksi. Kuin myös vanhainkodin pappa. Hänestä ja hänen muistoistaan olisin mielelläni lukenut enemmänkin. Henkilöhahmoista en valita, mutta kirjan salaperäinen juoni jää minusta vaillinaiseksi. Olisin kaivannut enemmän tietoa ja tapahtumia. Jotain kunnon salaliittoteorioita. Nyt niihin enemmän vain vihjaillaan…

Mukava, kiinnostava ja sinällään ihan jännittävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti