torstai 27. tammikuuta 2022

Anniina Mikama: Myrrys

 

Alkuteos: Myrrys (2021)

Lukija: Markus Bäckman

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 10h 57min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510473528

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b


*Mestarillisen kertojan uusi seikkailu!

Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

Anniina Mikama on kirjailija ja kuvittaja, jonka Taikuri ja taskuvaras -trilogialle on myönnetty Topelius-palkinto sekä Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Nuori Aleksis -palkintoehdokkuudet.*



Myrrys on hieno ja kiehtova kertomus ajasta, jolloin vielä mäkitupalaisia oli ja uskottiin vanhoihin pakanallisiin jumaliin vaikka kristinusko olikin jo levittänyt siipensä metsäisen maan ylle.

Kirja kertoo elävästi ja väkevästi elämästä, sen riemuista ja suruista. Se kuvaa nuoren orpopojan elämää, josta ei puutu hankaluuksia. Nuorta Niiloa kohdellaan melkoisen kurjasti, eikä pojalla ole oikein puolustajia tai ystäviä. Mutta sitten hän päätyy myrrysmiehen oppiin ja oppii melkoisesti elämästä ja luonnosta. Sekä itsestään. Samalla nuorukaiselle alkaa valjeta asioita hänen menneisyydestään, joita hän ei itse muista. Äkkiä elämä heittää hänen eteensä myös melkoisia vaaroja ja yllätyksiä, mutta myös lämpöä ja parempia aikoja.

Hienosti kerrottu tarina, joka sieppaa mukaansa kulkemaan metsissä ja kalastamaan joista. Oppimaan vanhoja tietoja. Kirjan henkilöhahmot ovat voimakkaita ja kiinnostavia. Niin hyvässä kuin pahassakin. Heidän kanssaan hengittää ja jännittää. Ehkä jopa hieman itkeekin…

Lukijana Bäckman on aivan loistava! Hän lukee upeasti ja hänen äänensä todella iskee.

Suosittelen niin nuoremmille kuin vanhemmillekin lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti